Srpska avijacija čuva srpsko nebo Tanjug

Objavljeno: 16.11.2019. 16:15 Izmenjeno: 17.11.2019. 11:10

Srpska avijacija će čuvati srpsko nebo, poručio ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom obilaska batajničkog aerodroma i istakao da će sve ono što je uništeno u NATO agresiji biti obnovljeno i unapređeno.

„Srpska avijacija će čuvati srpsko nebo“, rekao je Vulin nakon obilaska batajničkog aerodroma „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ i pripadnika Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane angažovane u dežurnoj jedinici lovačke avijacije.

Vulin je rekao i da sve ono što je uništeno u NATO agresiji, gde god da se to nalazi u prostoru za koji je odgovorna Vojska Srbije, biće obnovljeno i unapređeno.

„Batajnički aerodrom mora da ima sve one kapacitete koji su bili uništeni pre agresije, a zaštita našeg neba je ono što je zadatak našeg vazduhoplovstva. Mi nećemo, kao druge zemlje, dopuštati da neko drugi čuva naše nebo, mi nećemo kao druge zemlje iznajmljivati tuđe lovce i pilote. Srpska avijacija će čuvati srpsko nebo“, podvukao je Vulin.

Na aerodromu na Batajnici, Vulin je obišao i radove na objektima za smeštaj vazduhoplova i dodao da se sređuju nadstrešnice za „dežurne pare“, hangari i sve ono što je potrebno našim vazduhoplovcima.

„Do kraja godine, verujem da ćemo obezbediti i potpuno nove komplete opreme, što nismo radili više od 20 godina, a plata pilota je, takođe, značajno unapređena. Sve to govori da ćemo biti u stanju da čuvamo naše nebo i da su to ovi ljudi radili i kada je vazduhoplovstvo bilo zanemareno i zapušteno i uspevalo da opstane samo zahvaljujući njihovom entuzijazmu i njihovoj ljubavi prema pozivu i prema svojoj zemlji. Sada je vreme da im se za to zahvalimo“, istakao je Vulin.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući sporazumu između predsednika Vučića, Putina i Lukašenka, vazduhoplovstvo je dobilo nove „migove“, nove aparate koje remontujemo i modernizujemo.

„Naše nebo je sigurno i zaštićeno, ali naš zadatak je takođe da obezbedimo ovim ljudima ovde na Batajnici i čitavom našem vazduhoplovstvu i PVO da imaju sve uslove, da imaju dobre plate, prioritet pri dobijanju stanova i sve ono što je potrebno njima i njihovim porodicama da se koncentrišu na jedinu i najvažniju stvar u njihovim životima – a to je zaštita naše zemlje, našeg neba i naše slobode“, naveo je Vulin.

U pratnji zamenika komandanta RV i PVO brigadnog generala Željka Bilića i komandanta 204. vazduhoplovne brigade pukovnika Braneta Krnjajića, ministar Vulin je obišao radove na objektima za smeštaj vazduhoplova, prostorije za pilote, kao i hangare na batajničkom aerodromu.

General Bilić i pukovnik Krnjajić informisali su ministra o stepenu realizacije radova na objektima za smeštaj vazduhoplova i prateće infrastrukture, kao i o stanju u jedinici.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 27°C

Pretežno vedro

Nedelja
Malo i umereno oblačno

Max: 29°C
Min: 19°C

Malo i umereno oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana