Vulin: Srbija i Kina brane iste vrednosti Tanjug

Objavljeno: 07.09.2020. 11:46 Izmenjeno: 07.09.2020. 11:46

Kina i Srbija su zemlje koje su geografski veoma udaljene, ali brane iste vrednosti, poručio je ministar odbrane Aleksandar Vulin u intervjuu za kinesku televiziju C CTV.

„Veoma je važno negovati kulturu sećanja. Naši preci su nas stavili na bolju stranu sveta. Izborili su za nas mesto na boljoj strani sveta. Kina i Srbija su zemlje koje su veoma geografski udaljene, ali brane iste vrednosti“, rekao je Vulin.

On je u intervjuu govorio o proslavi 75 godina pobede u Drugom svetskom ratu, navodeći da bez velike Komunističke partije Narodne Republike ne bi bilo moguće ostvariti veliku pobedu kineskog naroda u ratu protiv Japana i svetskom antifašističkom ratu.

Vulin je rekao da je narod neko mora da pokrene, organizuje, nadahne, da pruži primer svojim ponašanjem, borbom i patriotizmom.

„Ne možemo da zaboravimo da je Kina Drugi svetski rat počela pre svih ostalih, a da ga je završila nakon svih ostalih. Da nije bilo toga, ti vojnici bi možda bili na sovjetskom frontu ili nekom drugom frontu. Velika je žrtva koju je kineski narod podneo i velika je zasluga Komunističke partije Kine što je narod okupila, povela i nije stala do samog kraja“, rekao je on.

Ocenio je da taj dan nije samo Dan pobede za kineski narod, već i Dan pobede za narod celog sveta.

On je podsetio da je kineski narod dao velike žrtve i poručio da „proslava pobede znači negovanje mira i upozorenje za budućnost, a promovisanje velikog antifašističkog duha najbolja je uteha precima koji su dali život za slobodu“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana