Vulin Šojguu: Pomoć Rusije stigla kad je najpotrebnija Tanjug

Objavljeno: 07.04.2020. 14:02 Izmenjeno: 07.04.2020. 14:02

Ministar odbrane Aleksandar Vulin razgovarao je preko video linka sa ministrom odbrane Ruske Federacije generalom armije Sergejom Šojguom, kome je preneo zahvalnost za pomoć koju je Ruska Federacija uputila Srbiji za borbu protiv korona virusa.

„U ime predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, molim vas da prenesete njegove lične pozdrave i zahvalnost vrhovnom komandantu Oružanih snaga Ruske Federacije Vladimiru Putinu. Pomoć koju ste nam dostavili je ogromna, potrebna i došla je u pravo vreme. Ljudi koje ste nam poslali su izvanredni, hrabri, stručni, vredni i mnogo pomažu u borbi protiv koronavirusa. Pomažu svojim savetima i radom, a kada ih Srbi vide na ulicama, mnogo se obraduju jer znamo da nismo sami i to vraća nadu“, rekao je Vulin.

Kako je saopšteno iz Ministarstva, Vulin je i lično zahvalio generalu Šojguu zbog njegovog uticaja što je pomoć, koja je iz Ruske Federacije stigla u Srbiju, velika i blagovremena i što nas ni u ovom teškom trenutku nije zaboravio.

Na kraju video razgovora, ruski ministar odbrane Šojgu poželeo je ministru Vulinu i Srbiji mnogo uspeha u borbi protiv koronavirusa.

Šojgu je naglasio da će ruski vojni eksperti dati sve od sebe kako bi na najefikasniji način pomogli srpskom narodu u suzbijanju epidemije.

U video razgovoru učestvovao je i šef timova ruskih stručnjaka general-major Mihail Černišov koji je izvestio ministre Vulina i Šojgua o aktivnostima ruskih lekara i ABHO ekipa, koje širom Srbije vrše dezinfekciju prostora i zdravstvenih ustanova i vrše preglede pacijenata za koje se sumnja da su oboleli od virusa Covid-19.

Prema izveštaju generala Černišova, ruski timovi dezinfikovali su 121.500 kvadratnih metara prostora u 34 objekta, 38.500 kvadratnih metara ulica i trgova, a medicinske ekipe posetile su zdravstvene ustanove u 10 gradova u Srbiji.

Četiri medicinske ekipe rade na lečenju obolelih pacijenata u tri medicinska centra u Beogradu i Valjevu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 22°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana