Vulin: Socijalno preduzetništvo razvojna šansa Srbije Tanjug

Objavljeno: 24.04.2017. 12:09 Izmenjeno: 24.04.2017. 13:42

Socijalno preduzetništvo je razvojna šansa koju Srbija mora da iskoristi i da po prvi put omogući, da se kroz Zakon o socijalnom preduzetništvu, zaista posveti onima koji svojim radom treba da promene svoj položaj, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

 

„U nekim razvijenim zemljama, socijalno preduzetništvo postalo je čak treći stub ekonomije, a kod nas nikada do sada čak nije bilo ni regulisano“, rekao je Vulin u Kranju u Sloveniji, na konferenciji o razvoju socijalne ekonomije u jugoistočnoj Evropi.

Socijalno preduzetništvo, prema njegovim rečima, prilika je da oni koji se nalaze na marginama društva, kojima je teško, da mogu svojim radom da promene svoj položaj, i da „svojim radom učine svoj život vrednim življenja“.

„Socijalno preduzetništvo je razvojna šansa koju Srbija jednostavno mora da iskoristi. To svakako moramo zakonski regulisati, treba da učimo od onih koji su to već uradili, treba da učimo na njihovim greškama na prvom mestu i svakako da Srbiji po prvi put omogućimo da se kroz Zakon o socijalnom preduzetništvu zaista posveti radu onih koji svojim radom treba da promene svoj položaj“, naglasio je ministar.

Vulin u Kranju u Sloveniji učestvuje na konferenciji „Podsticanje razvoja socijalne ekonomije u jugoistočnoj Evropi“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 25°C

Vedro

Nedelja
Pretežno sunčano

Max: 35°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana