Vulin sa zamenikom glavnog tužioca Rusije tanjug

Objavljeno: 19.10.2022. 10:13 Izmenjeno: 19.10.2022. 10:14

Sagovornici su istakli da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou i da tome doprinose i dobri lični odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina.

foto mup/tanjug

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, u okviru zasedanja Generalne skupštine Interpola u Nju Delhiju, razgovarao je sa zamenikom glavnog tužioca Ruske Federacije Pjotrom Gorodovim.

Srpski i ruski šef delegacije razgovarali su o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, kao i o bliskoj koordinaciji i uzajamnoj podršci u okviru Interpola.

Vulin se zahvalio Ruskoj Federaciji na podršci i poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo, kao i na sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol.

U razgovoru sa ruskim sagovornikom ministar Vulin je istakao da Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da sama bira svoje prijatelje, te da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i pored velikih pritisaka.

Sagovornici su istakli da je saradnja Srbije i Rusije na visokom nivou i da tome doprinose i dobri lični odnosi predsednika Vučića i predsednika Putina.

Dva šefa delegacija su se saglasili da postoji prostor za dalje unapređenje i razvijanje saradnje u borbi protiv svih vidova kriminala, kao i da je potrebno očuvati integritet i profesionalni karakter Interpola usled svih političkih pritisaka koji se vrše na ovu policijsku organizaciju.

Šef ruske delegacije Pjotr Gorodov je ponovio da će Ruska Federacija nastaviti da pruža podršku Srbiji u međunarodnoj areni, odnosno u svim međunarodnim organizacijama, a posebno u okviru Interpola.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana