Vulin sa Petruševim u Moskvi studio b

Objavljeno: 23.08.2022. 18:13 Izmenjeno: 23.08.2022. 18:13

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se Ruskoj Federaciji na doslednom stavu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije

foto mup

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se sa sekretarom Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolajem Patruševim.

Na sastanku je istaknuto da je u proteklih godinu i po dana značajno unapređena saradnja između Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije i organa bezbednosti Ruske Federacije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je Srbija koju vodi predsednik Aleksandar Vučić siguran i pouzdan partner, koji ne zaboravlja svoja vekovna prijateljstva, te da reč srpskog predsednika ima visok značaj i vrednost.

Ministar Vulin i sekretar Saveta bezbednosti Patrušev istakli su da Srbija i Rusija i njihove snage bezbednosti ostaju posvećeni zajedničkoj borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno borbi protiv trgovine narkoticima, narko-dilera, terorizma i sajber kriminala.

Srpski ministar unutrašnjih poslova i sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije usaglasili su se da postoji prostor za dalji razvoj i jačanje saradnje Srbije i Rusije na polju bezbednosti.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksansar Vulin istakao je da je pogrešno i uzaludno pokušavati izolovati geografski najveću zemlju na svetu, te da bi isključivanje Rusije iz međunarodnih organizacija, a posebno organizacija poput Interpola, bilo štetno i pogubno i da bi takav čin samo ostavio prostor za dalje jačanje i razvoj kriminala.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Patrušev istakao je da ruska strana visoko ceni Srbiju kao pouzdanog prijatelja i partnera u međunarodnoj areni.

 

.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana