Vulin s rukovodiocima policijskih uprava o rezultatima rada Tanjug

Objavljeno: 18.11.2021. 13:42 Izmenjeno: 19.11.2021. 21:03

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rukovodio je osmim sastankom Strateške grupe Direkcije policije na kome su analizirani rezultati rada organizacionih jedinica i područnih policijskih uprava Ministarstva unutrašnjih poslova u poslednjih deset meseci.

Rukovodioci organizacionih jedinica u sedištu Ministarstva i načelnici policijskih uprava referisali su ministru Vulinu rezultate koje su do sada ostvarili i predočili mere koje planiraju da preuzmu u narednom periodu kako bi njihov rad bio još efikasniji, a bezbednost građana podignuta na još viši stepen.

Ministar Vulin se zahvalio predsedniku  Republike Srbije Aleksandru Vučiću na podršci koju daje policiji, a koja se ogleda i u povećanju plata zaposlenih i kontinuiranom poboljšanju materijalnog položaja i standarda pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i u jačanju kapaciteta kroz nabavku opreme, naoružanja i unapređenja uslova rada.

Ministar Vulin je istakao da je policija u prethodnih godinu dana ostvarila dobre rezultate, u najvećem broju oblasti znatno bolje nego u istom periodu prethodne godine i naglasio da očekuje da će svi pripadnici policije sa istom posvećenošću i angažovanjem nastaviti da rade kako bi osigurali bezbednost i sigurnost svakog našeg građanina.

„U poslednjih godinu dana razbijena je 21 organizovana kriminalna grupa i uhapšeno 145 kriminalaca koji su predstavljali opasnost i pretili da uruše stabilnost i pravni poredak naše zemlje“, rekao je ministar Vulin koji je posebno pohvalio hrabrost, odlučnost i upornost pripadnika kriminalističke policije koji su razbili jedan od najopasnijih kriminalnih klanova u Evropi Belivuk – Miljković.

Istakao je da je borba protiv narkotika bila apsolutni prioritet u radu policije u proteklih 10 meseci, koja je zaplenila skoro osam tona narkotika i više od 98,6 hiljada komada različitih droga.

„Nećemo dozvoliti narko-dilerima da truju našu decu i uništavaju im budućnost. I najmanji narko-diler naći će se na udaru policije i biti sklonjen sa ulice“, poručio je ministar Vulin.

Ministar Vulin je naglasio da će Ministarstvo unutrašnjih poslova i svi pripadnici policije zaštititi svakog čoveka, i da je posebna pažnja usmerena na borbu protiv uličnog kriminala, razbojništva, krađe i drugih imovinskih delikata kojima su u najvećoj meri pogođeni obični građani.

Precizirao je da je pojačanim radom policije u poslednjih godinu dana stopa kriminala smanjena za 1,96 odsto, odnosno da je počinjeno 1.339 krivičnih dela manje.

Ministar Vulin posebno je pohvalio rad pripadnika Policijske uprave za grad Beograd koji su doprineli značajnom smanjenju broja počinjenih krivičnih dela kao i velikom procentu rasvetljavanja najtežih krivičnih dela.

Tokom sastanka ministar Vulin zahtevao je od svih rukovodilaca i načelnika još veću posvećenost i budnost u borbi protiv kriminala i trgovine narkoticima.

Na sastanku je usvojena i nova Strateška procena javne bezbednosti, kao i Strateški plan policije za period od 2022. do 2025. godine.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 23°C

Pretežno oblačno

Petak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana