Vulin pozvao Vučića da ne poklekne pred licemerjem EU

Objavljeno: 01.07.2022. 10:58 Izmenjeno: 02.07.2022. 10:07

Vulin je pozvao predsednika Aleksandra Vučića da nastavi da govori i radi kao predsednik svih Srba i da ne poklekne pred silom i licemerjem Evropske unije.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin kaže da izjava Petera Stana da takozvano Kosovo ima pravo da jednostrano ukida srpske tablice na Kosovu i Metohiji uz „licemerno i kukavičko objašnjenje da su ih Šiptari obavestili, ali ih nisu konsultovali“, sasvim priliči Evropskoj uniji i njenoj politici gaženja svih sporazuma za koje je sama svojim potpisom garantovala.

„Stanu nije palo na pamet da pomene osnivanje Zajednice srpskih opština niti da traži poštovanje Briselskog sporazuma, ali jeste da pravda šiptarske laži i da priprema opravdanje za nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji“, naveo je Vulin i pozvao predsednika Aleksandra Vučića da nastavi da govori i radi kao predsednik svih Srba i da ne poklekne pred silom i licemerjem Evropske unije.

„Predsedniče, izborili ste se za vojnu neutralnost, koliko još ucena i napada treba da stigne iz Brisela, pre nego se odlučite da pitamo Srbe da li žele i političku neutralnost. Predugo nas lažu i ucenjuju, neka preuzmu i odgovornost za svoje laži“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, komentarišući navode portparola EU Petera Stana da takozvano Kosovo ima pravo da ukine tablice i da je Brisel bio obavešten, ali ne i konsultovan o planovima vlasti u Prištini koji se odnose na registarske tablice i slobodu kretanja na teritoriji KiM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 26°C

Delimično oblačno

Utorak
Pljusak i grmljavina

Max: 27°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana