Vulin posetio CSKA: Sport vojnika čini boljim Tanjug

Objavljeno: 17.08.2019. 14:28 Izmenjeno: 17.08.2019. 14:28

Ministar odbrane Aleksandar Vulin tokom posete vojnom kluba CSKA izjavio je ovaj klub u Srbiji veoma poznat i da mnogi za taj klub navijaju.

„U Srbiji kad kažete CSKA mislite na sport, mislite na fudbal, mislite na košarku, hokej, ali iznad svega mislite na vojsku Rusije“, rekao je Vulin koji u Ruskoj federaciji boravi na poziv kolege Sergeja Šojgua.

Ministar odbrane, kako je saopšteno, istakao je da mu je veliko zadovoljstvo da vidi mesta ge su se toliki legendarni šampioni obučavali i pripremali a CSKA je obišao sa načelnikom tog kluba pukovnikom Artjomom Valerjevičem Gromovim.

„Vidi se da se mnogo ulaže i to je zaista dobro, vojska mora i treba da ulaže u sport“, rekao je on i dodao da nije sport u vojsci samo fizička priprema već je „skup vrednosti koje jednu vojsku čine vrednom i važnom“.

Kako je objasnio „sport su one vrednosti koje vojnika čine boljim i drugačijim“.

“ Timski duh, spremnost da se žrtvujete za kolektiv, da se borite do kraja, da nikada ne priznate predaju – to su vrednosti koje se u vojsci gaje i zbog kojih vojska postoji“, rekao je Vulin i ocenio da je sport je samo način da se do tih vrednosti dođe.

Ministar Vulin i pukovnik Gromov složili su se da treba unaprediti već tradicionalnu saradnju vojnih sportista Srbije i Rusije, saopšteno je posle obilaska sportskih terena i dvorana.

Kako je saopšteno pukovnik Gromov se ministru Vulinu zahvalio na srdačnom prijemu ruskih takmičara na atletskom kadetskom takmičenju koje je proletos održano u Beogradu i pozvao tim srpskih kadeta na Treće kadetske svetske igre koje će sledeće godine biti održane u Sankt Peterburgu.

On je poziv je uputio i učenicima Vojne gimnazije i srednjih stručnih vojnih škola za takmičenje koje će se održati u Moskvi, a ministar Vulin predložio je da futsal timovi generala Vojske Srbije kao i veterana Vojske Srbije budu domaćini svojim kolegama iz Oružanih snaga Ruske Federacije.

CSKA je jedno od najtrofejnijih sportskih društava u Rusiji u kome se neguje i razvija 56 različitih sportova, a društvo raspolaže sa 170 sportskih objekata širom Rusije u kojima treniraju vojna i civilna lica, kao i dečije sportske škole.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 26°C

Pretežno vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana