Vulin poručio iz Bukovca: Dok Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju, čuvaće se Republika Srpska studio b

Objavljeno: 25.06.2022. 17:35 Izmenjeno: 26.06.2022. 13:28

Ministar unutrašnjih poslova je posebno podvukao da će Republika Srpska biti čuvana i sačuvana dok god je na čelu Srbije Aleksandar Vučić.

foto mup

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao jeu Bukovcu, nadomak Novog Sada, 22. „Zavičajnom zboru- Kosidba“, sportsko-kulturnoj manifestaciji čiji je cilj očuvanje krajiške tradicije i kulture.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obraćajući se Srbima u Bukovcu istakao je da je važno da svi Srbi, bez obzira gde žive, budu jedinstveni i da o svim pitanjima od nacionalnog interesa odlučuju zajedno u Beogradu, u prestonici svih Srba.

„Volim kada vas vidim sabrane, okupljene, ujedinjene, volim kada vidim uspravne Srbe, baš zato što ne vole da nas vide kada smo uspravni, što ne vole da nas vide kada se radujemo. Vole nas samo kada tugujemo, kada nam je teško i kada nas proteruju odnekud. Ne vole nas kada smo jaki i kada smo jedno, kada smo zajedno. Dok predsednik Aleksandar Vučić vodi Republiku Srbiju kao predsednik svih Srba, čuvaće se Republika Srpska, biće čuvana i branjena, biće jačana i ojačana“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i dodao da je stvaranje srpskog sveta proces koji se ne može zaustaviti.

„Srpski svet znači da su Srbi jedinstven politički narod, to znači da o najvažnijim nacionalnim pitanjima odlučujemo zajedno, to znači da smo uvek tu uz svoju Srbiju, baš kao što je i Srbija uz nas bez obzira gde mi živeli. I ova današnja manifestacija je jedan od načina da pokažemo da se srpski svet stvara, da se ne stidimo sebe, da smo složni, da smo ujedinjeni, da smo jaki“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je da je predsednik svih Srba Aleksandar Vučić u najtežim vremenima uspeo da sačuva Srbiju i još jednom poručio da će svi Srbi biti zaštićeni bez obzira gde žive, dok god je Aleksandar Vučić na čelu Srbije.

„Predsednik svih Srba, Aleksandar Vučić je u ovim teškim danima uspeo da sačuva Srbiju od toga da vodi tuđe ratove i tuđe sukobe, da gubi stare prijatelje, uspeo je da ne dozvoli da Srbi postanu igračka u rukama drugih“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji je poručio da je Novi Sad grad svih Srba i svih građana bez obzira kako se prezivali, da je to grad koji pripada svima, te da niko nema prava da nas deli.

„Okupili smo se danas da bi govorili svojim jezikom, pevali svoje pesme, radovali se što smo zajedno i što postojimo. I svi oni koji misle da Srba nema i da srpskog sveta nema ili da ne treba da ga bude, treba samo da dođu i da nas pogledaju, da vide ovu našu prelepu decu i da shvate da su grdno pogrešili, jer Srba ima i srpskog sveta ima. Novi Sad pripada svima, ovo je grad svih Srba i ovo je grad svih građana bez obzira kako se prezivali i odakle dolazili. Nemojte da nas delite, srpski svet nas okuplja i objedinjuje“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin u Bukovcu.

Pored ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina na 22. Zavičajnom zboru u Bukovcu prisutnima su se obratili i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, načelnica opštine Drvar Dušica Runić, kao i Duško Ćutilo direktor Fonda za izbegla, raseljena lica i saradnju sa Srbima u regionu.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
-

Trenutna temperatura 22°C

-

Sreda
Pretežno sunčano

Max: 29°C
Min: 19°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana