Vulin: Policija sačuvala javni red i mir Tanjug

Objavljeno: 10.11.2021. 21:01 Izmenjeno: 10.11.2021. 21:01

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je  da je policija juče u skladu sa naređenjem predsednika Aleksandra Vučića sačuvala javni red i mir i da ona nije štitila ni mural, ni prostor, već činila sve, u skladu sa zakonom, da javni red i mir bude stabilan

„Građani prestonice nisu videli razbijene glave, niko nije stradao, nijedan auto nije zapaljen, nije došlo do nereda. Da nije bilo policije zamislite kako bi izgledala slika naše prestonice na dan borbe protiv fašizma i antisemitizma. Našu prestonicu koja je antifašistička, trebali su da uprljaju, ukaljaju, da izgledamo kao divljaci koji se ubijaju po ulicama“, rekao je ministar Vulin u Nacionalnom dnevniku televizije Pink.

Komenatrišući napade na predsednika Vučića da je policija slika njegovog režima, ministar je ocenio da je to dobro, jer to znači da je reagovala organizovano, efikasno, u skladu sa zakonom i što je najvažnije nepristrasno prema svima.

„Uhapsili smo i priveli više onih koji su bili pristalice murala nego onih koji su bili protiv njega. Da budemo pošteni zamislite da nije bilo policije, mislite li da bi Aida Ćorović, devojka koja je bila sa njom i onih 100 ljudi koji su se okupili oko njih, dobro prošli da su ostali na milost i nemilost navijačima i desničarima. Mislite li da smo štitili Prelića od Aide Ćorović? Sačuvali smo im glave. Vučić im je sačuvao glave“, naveo je ministar Vulin.

Prema njegovoj oceni, Inicijativa mladih za ljudska prava očigledno je htela da napravi nemire i nerede, jer Mladićev mural stoji na tom mestu već godinu dana i mogli su da ga prekreče kada god su hteli.

„Hteli su kamere, da naškode Srbiji koliko god mogu. Zamislite da je njihova Inicijativa prošla i da su pored njih, Žena u crnom, Nataše Kandić, došli i aktivisti iz Bosne, Hrvatske, iz nečega što zovu Kosovo. Zamislite šta bi se desilo i kako bi to izgledalo na ulicama“, rekao je ministar Vulin.

Dodao je da je zato tu bila policija koja je po naređenju predsednika Vučića sačuvala javni red i mir, i ništa drugo.

Naveo je da je njemu lično više stalo do Mladića nego do Nataše Kandić, ali je i naglasio da je njegov posao i da je tu da štiti sve građane i Natašu Kandić i Aidu Ćorović, koja je, kako je rekao, vređala policajce na isti način i sa istim vulgarnim rečnikom kao navijači.

Ministar Vulin je dodao da mu je teško da shvati da nikome ne smetaju murali Adema Jašarija, Aćif Efendije, Nasera Orića, ali da im smeta mural Mladića.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 17°C

Pretežno vedro

Utorak
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 10°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana