Vulin otvorio Policijsku ispostavu na Kopaoniku Tanjug

Objavljeno: 02.01.2022. 15:34 Izmenjeno: 04.01.2022. 10:49

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je  otvaranju novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik, čijim radom će se dodatno unaprediti opšta bezbednost svih meštana i turista, kao i njihova imovina na ovom području.

 

U okviru nove policijske ispostave smeštene i prostorije Vatrogasno-spasilačkog odeljenja Kopaonik.

Vulin je izrazio očekivanje da će dodatnim angažovanjem pripadnika policije i izgradnjom i ulaganjem u objekte i infrastrukturu Ministarstva unutrašnjih poslova, ski-centar Kopaonik biti najbezbednije turističko mesto u Evropi.

““Kao što smo 2021. godine Koridor 10 učinili najbezbednijom saobraćajnicom u Evropi, tako i sada očekujem da će pojačano angažovanje naših pripadnika i pojačano ulaganje u infrastrukturu MUP-a, Kopaonik učiniti najbezbednijom planinom i najbezbednijim ski-centrom u Evropi“, rekao je Vulin.

Izrazio je uverenje da će nove prostorije Policijske ispostave, adekvatne uniforme namenjene za rad u zimskim uslovima i savremena oprema i vozila za policiju i za vatrogasce dodatno unaprediti njihov rad i efikasnost, kao i da će se zahvaljujući pojačanim angažovanjem pripadnika policije svi meštani i turisti Kopaonika osećati bezbednije i sigurnije.

““Zahvaljujući ekonomskim merama koje je sproveo predsednik Srbije Aleksandar Vučić, MUP ima prostora da poboljšava uslove rada i standard policije, ali i njihov radni prostor i radno okruženje“, rekao je Vulin nakon obilaska novoizgrađene Policijske ispostave Kopaonik.

Ponovio je da je, u skladu sa dogovorom MUP i Skijališta Srbije, na raspolaganju i helikopter za eventualnu evakuaciju i spasavanje povređenih skijaša, baš kao što je to praksa i u svim svetskim ski-centrima.

Novoizgrađeni objekat Policijske ispostave Kopaonik ima više od 1.000 metara kvadratnih koji čine kancelarije, smeštajne jedinice, garaže i druge tehničke prostorije koje su funkcionalne za rad policije i vatrogasaca.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Vedro

Trenutna temperatura 11°C

Vedro

Sreda
Mogući pljuskovi

Max: 18°C
Min: 9°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana