Osude nove Koraksove karikature Tanjug

Objavljeno: 16.09.2020. 11:15 Izmenjeno: 16.09.2020. 20:10

Na karikaturi Predraga Koraksića Koraksa nacrtan je predsednik Srbije kako slamčicom pije krv iz glave mladića kojeg za to vreme batinaju.

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin najoštrije je osudio objavljivanje karikature predsednika Aleksandra Vučića u dnevnom listu „Danas“, uz ocenu da one nisu ilustracije našeg vremena.

„To su svedočanstava terapijske zajednice ljudi obolelih od mržnje prema Vučiću i prema Srbiji. Umesto da pišu po gumiranim belim zidovima nadležnih ustanova, oni imaju prilike da svoje frustracije i svoje komplekse leče na stranicama “Danas“, naveo je Vulin.

„Nadam se da za njihove duboke poremećaje ima leka, mada sudeći po čestim napadima bolesti koje beleži karikaturista “Danas-a“ nade je sve manje. Nije sramota biti bolestan, sramota je što se svi mi pravimo da su gadosti terapijske zajednice lista “Danas“ normalne“, izjavio je Vulin.

 

Đorđević osudio karikaturu predsednika Vučića u listu Danas

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Ðorđević najoštrije je osudio objavljivanje karikature predsednika Aleksandra Vučića u dnevnom listu „Danas“, uz ocenu da se takvo ponašanje mora sankcionisati.

Kako je naveo u pisanoj izjavi za javnost, „samo šizofrenik i psihijatrijski slučaj“ može da objavi takvu karikaturu i da pri tome misli da je zanimljiva, šaljiva ili dopadljiva.

Ðorđević je istakao da je tom neslanom šalom autor želeo da ponizi predsednika Aleksandra Vučića i da istom širi govor mržnje.

„Karikatura je zapravo slika i glava umobolnika kome je potrebna psihijatrijska pomoć. Takva osoba je tempirana bomba koja je spremna da naudi i drugima i potrebno je ispitati njegove namere“, naveo je Ðorđević.

Smatra da je vreme da se donese oštriji zakon koji će sankcionisati takve, kako ocenjuje, prostakluke.

„A, oni koji ih i tada budu objavljivali trebalo da budu oštro sankcionisani i poslati na bolničko lečenje“, zaključio je Ðorđević.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 32°C
Min: 21°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana