Vulin o napadima medija u Crnoj Gori i BiH na Vučića Tanjug

Objavljeno: 27.09.2020. 10:23 Izmenjeno: 27.09.2020. 22:02

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da se nada da su opravdane optužbe medija iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore da predsednik Srbije Aleksandar Vučić stvara „srpski svet“, jer on, kako je istakao, jeste predsednik svih Srba.

„Poslednja optužba u bošnjačkim i montenegrinskim medijima jeste da Vučić stvara „Srpski svet“. Verujem i nadam se da je optužba istinita, Vučić treba da stvara Srpski svet. Srbi imaju pravo da budu politički jedinstven narod i da o ključnim nacionalnim pitanjima odlučuju zajedno i da rade jedinstveno“, naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

On je istakao da „Beograd mora da u sebi i oko sebe okupi sve Srbe, a predsednik Srbije je predsednik svih Srba“.

„Vučić jeste predsednik svih Srba, i zbog toga mogu samo da ga mrze. I dosta se Srbija pravdala što Srbi vekovima žele da budu jedno. Srbi žele da su ujedinjeni i zbog te prirodne želje i potrebe nemaju ni kome ni zašto da se pravdaju… Mi Srbi nemamo jednu državu, ali možemo da imamo jednu politiku i jednu volju, i to nije više stvar izbora političara. Jedinstvo Srba je nužnost bez koje nas neće biti“, rekao je Vulin.

Naglasio je da su „Srbi postali jedinstven politički narod i bolje je da se na tu činjenicu naviknu svi koji napadaju Vučića što je ojačao Srbiju“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana