Vulin o kritikama hrvatskih medija na račun mera Srbije Tanjug

Objavljeno: 10.04.2020. 17:48 Izmenjeno: 10.04.2020. 17:48

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uporedio je napad hrvatskih medija na metode kojima se Srbija bori protiv Covid-19 sa negiranjem zločina nad Srbima u akciji „Oluja“ i minimiziranjem jasenovačkog genocida.

 

U saopštenju koje je medijima dostavila informativna služba Ministarstva odbrane, navodi se da je Vulin optužio hrvatske medije da su napali Srbiju i Aleksandra Vučića, srpske lekare, ministre, vojsku i to na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske a iznoseći glasno ono što, kako kaže, ne sme da izgovori Vlada Hrvatske.

Vulin u saopštenju tvrdi da se Srbija protiv Covid-19 virusa bori brzo, uporno i organizovano i organizovanije od mnogih bogatijih zemalja, a da to pokazuju brojevi zaraženih i preminulih.

„To pokazuju i paketi pomoći privredi i građanima, kao i besprekorno funkcionisanje svih službi države Srbije od zdravstva do vojske“, naveo je Vulin.

On navodi i da za razliku od napada hrvatskih vladinih medija, u Srbiji niko nije ni pomislio da napada Hrvatsku, kritikuje njene mere ili da pravi poređenja sa Hrvatima o brojevima zaraženih u odnosu na broj stanovnika, broju testiranih ili broju inficiranih bolnica, staračkih domova…

„Hrvatska Srbiju jednostavno ne zanima“, tvrdi Vulin i dodaje da će i Srbi i Hrvati izlečiti koronu, ali da mnogi u Hrvatskoj nikada neće izlečiti komplekse koje osećaju prema Srbiji i mržnju prema Srbima.

On je Hrvatskoj poželeo da se uspešno izbori s virusom, sa što manje obolelih i mrtvih i poželeo im je „da nauče da neće izbeći ni jednu smrt i nesreću time što napadaju Srbiju“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Vedro

Trenutna temperatura 24°C

Vedro

Nedelja
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 25°C
Min: 17°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana