Vulin: Nema niko pravo na svesno objavljivanje laži i namerno izazivanje panike Studio B

Objavljeno: 03.04.2020. 17:17 Izmenjeno: 03.04.2020. 17:17

Pravo na informisanje u Srbiji ima svako, ali pravo na svesno objavljivanje laži i namerno izazivanje panike i nepoverenja u zdravstvo i državu nema niko, ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

On je, reagujući na izjavu komesarke Saveta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović, koja je ocenila da su u Češkoj, Srbiji i Italiji prijavljeni slučajevi novinara koji su sprečeni da prisustvuju konferencijama za medije, rekao da ne razume zašto Mijatović ima potrebu da Srbiju stavlja u svaku svoju izjavu.

U Srbiji predsednik Aleksandar Vučić nije nikada uskratio ni jednom novinaru ni pravo na pitanje ni odgovor. Istina, nije dozvolio ni da se viče na pres konferencijama, a posebno ne na žene i valjda poziv na pristojan ton nije u sukobu sa slobodom govora. Divim se miru sa kojim komesarka Mijatović i brojni portparoli institucija Evropske unije objašnjavaju da u vreme pandemije lažne vesti o Srbiji ne treba da budu razlog za reakciju države. Ne znam kako je u Evropi, ali znam da je u Srbiji namerno izazvana panika podla i opasna pa čak i kada se zbog nje ne odgovara, poručio je ministar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana