Vulin: Naše reke i jezera neće biti bez zaštite Tanjug

Objavljeno: 11.06.2020. 18:12 Izmenjeno: 11.06.2020. 18:12

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je obuci i gađanju jedinica Rečne flotile i kadeta 141. klase Vojne akademije modula rečne jedinice na poligonu za gađanje brodskim naoružanjem.

TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/bs

Kako je istakao ministar Vulin „Titel“ na Tisi, pripadnici Rečne flotile danas su još jednom pokazali visok nivo obučenosti, motivisanosti i ispravnosti tehnike.

„Posebno raduje što su svi kadeti dokazali da su vreme na Vojnoj akademiji dobro utrošili, da su dobro pripremljeni i da su spremni da preuzmu prve oficirske dužnosti. Veoma sam zadovoljan time kako su se pokazali novi komandanti na brodovima Rečne flotile, što govori da se smena generacija vrši na pravi način i da dolaze pođednako kvalitetni i u budućnosti još kvalitetniji oficiri i mornari“, rekao je Vulin.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva odbrane, dodao je da je rečna flotila važan deo Kopnene vojske i da nijedan deo teritorije zemlje ne može da bude nebranjen.

„Kao što ne može da bude nebranjeno nebo ili kopno, tako ni naše reke i naša jezera neće biti bez odgovarajuće zaštite“, rekao je ministar Vulin.

Komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić rekao je da su danas brodovi Rečne flotile Kopnene vojske izveli pojedinačna i zajednička brodsko-artiljerijska gađanja na ciljeve na vodi i na kopnu.

Prikazana su pojedinačna gađanja brodova koji su ostvarili vatru dejstvom iz topova 30 mm, bacača granata 30 mm i četvorocevnih topova 20 mm.

Prikazano je i prvo pripremno artiljerijsko bojevo gađanje kadeta roda Rečnih jedinica 141. klase Vojne akademije.

Nakon dočeka u luci „Titel“ na brodu PRB 36 „Šabac“, ministar odbrane je prisustvovao izvršenju bojevih gađanja ciljeva na kopnu i vodi sa brodova, kao i defileu brodova Rečne flotile, navodi se u saopštenju.

Obuci i gađanju na reci na poligonu „Titel“ na Tisi prisustvovali su i komandant Kopnene vojske general-potpukovnik Milosav Simović i rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 23°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana