Vulin: Napadi na Vučića jer neće da prizna lažnu državu „Kosovo“ Studio B

Objavljeno: 07.10.2020. 10:53 Izmenjeno: 07.10.2020. 21:48

Koliko god se predsednik Vučić trudio da sačuva mir u regionu uprkos drugima, koliko god se trudio i razvijao našu ekonomiju i reformisao naše društvo, ništa to nije važno. Važno je samo „postizanje sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma“ – čitaj „priznanje Kosova“. Samo ih to zanima – kaže Vulin.

– Šta god radili, koliko god ekonomski napredovali, koliko god se predsednik Vučić trudio da sačuva mir u regionu uprkos drugima, koliko god se on trudio i razvijao našu ekonomiju i reformisao naše društvo, ništa to nije važno. Važno je samo „postizanje sveobuhvatnog pravnoobavezujućeg sporazuma“ – čitaj „priznanje Kosova“. Samo ih to zanima – rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin u jutarnjem programu Televizije „Pink“ komentarišući temu „Kosova“ kao najvećeg izazova pred predsednikom Vučićem.

On je ukazao i na to, da je Aleksandar Vučić priznao „Kosovo“ „tražili bi da ga proglase doživotnim predsednikom svega, čuvali bi ga, bio bi najbolji, najpametniji, najveći demokrata i ništa drugo ne bi bilo važno“.

– On neće da prizna „Kosovo“, neće da prizna tu lažnu državu, čuva interese Srbije, interese srpskog naroda i zbog toga ovoliki napadi na njega. Priština je imala jednu jedinu obavezu – da sprovede Zajednicu srpskih opština, a Hoti kaže „to ćemo kada priznate Kosovo“. Evropa ne komentariše jer je napravila „Kosovo“, znaju šta su uradili i moraju da opravdaju sebe. Kako da opravdaju NATO agresiju i što su tolike godine povlađivali teroristima iz OVK, nego da kažu da je to država i da tako treba raditi – istakao je ministar Vulin.

Prema njegovim rečima, predsednik Vučić vodi hrabru, mudru politiku, ali veoma je teško.

– Osam godina slušam od raznih koji tvrde da je „Kosovo“ već priznato, prodato. Osam godina Aleksandar Vučić ne da da „Kosovo“ postane država. To je teško, nije lako. Suočeni ste sa pretnjama najmoćnijih ljudi na svetu. Ali on izdrži. I to će biti najveći izazov, jer kada slušate nastupe funkcionera Evropske unije svi kažu „od toga kako pregovarate sa Kosovom zavisi sve ostalo, a ako nećete da priznate snosićete odgovornost za to, a na prvom mestu Aleksandar Vučić kao predsednik“. Ništa ih drugo ne zanima – poručio je ministar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 20°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Mogući pljuskovi

Max: 19°C
Min: 13°C

Mogući pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana