Vulin na vežbi SBPOK:Policija zadala ozbiljan udarac mafiji Tanjug

Objavljeno: 28.12.2021. 12:41 Izmenjeno: 30.12.2021. 08:44

Ministar policije istakao je da je srpska policija svojim posvećenim i efikasnim radom dokazala da ne postoji nijedan kriminalni klan koji je jači od države i zakona, te da je policija u 2021. godini razbila čak 24 organizovane kriminalne grupe, saopštio je MUP.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istakao je u Nastavnom centru Makiš da je srpska policija u prethodnih godinu dana pokazala izuzetnu snagu i hrabrost da se obračuna sa svim organizovanim kriminalnim grupama, među kojima su i one koje su se posebno istakle surovošću i monstruoznošću.

Ministar Vulin prisustvovao je taktičko-pokaznoj vežbi pripadnika Uprave kriminalističke policije Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, koji su u Nastavnom centru Makiš, u novoizgrađenoj taktičkoj kući za uvežbavanje primene policijskih ovlašćenja, prikazali svoje veštine, sposobnosti i snagu.

„Svojim radom i borbom u 2021. godini zadali ste ozbiljan udar mafiji i organizovanom kriminalu, a posebno razbijanjem i hapšenjem klana Belivuk-Miljković. Pokazali ste da Srbija nije i neće biti pogodno tlo za kriminal i da ćete uvek i u svakom trenutku, časno i profesionalno, uz punu podršku koju uživate od strane državnog vrha, predvođenim predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, stati na put kriminalu. Nijedna kriminalna grupa nije i neće biti jača od države i njenih institucija“, istakao je Vulin.

Ministar je ukazao da je, zahvaljujući ekonomskom napretku, država danas u stanju da poboljšava uslove rada policijskih pripadnika, ali i da ulaže u njihovo obučavanje i usavršavanje.

Ministar Vulin je istakao da, zahvaljujući ekonomskom rastu Srbije, policijskim pripadnicima u narednoj godini slede znatna povećanja plata i prihoda, kao i ulaganja u izgradnju i rekonstrukciju objekata MUP-a.

Taktička kuća u Nastavnom centru Makiš izgrađena je tokom 2021. godine, ali su pored toga rekonstruisani i svi sportski tereni, izgrađena je atletska staza, napravljena teretana na otvorenom, kao i poligon za razvoj i proveru fizičkih sposobnosti policijskih pripadnika.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 19°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana