Vulin na vežbi Centra za obuku vodiča i obuku pasa tanjug

Objavljeno: 03.09.2022. 12:28 Izmenjeno: 03.09.2022. 12:28

Ministar je istakao je da će svi oni koji svakodnevno obučavaju i brinu o službenim psima biti nagrađeni od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, te da je MUP zahvalan svakom od njih.

foto mup

 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin prisustvovao je vežbama koje je u Nastavnom centru „Makiš“ organizovao Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa i istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u unapređenje rada vodiča službenih pasa i njihovu opremu kako bi još efikasnije i bolje obavljali svoj posao.

„Ovde smo da vidimo vašu obuku, vašu spremnost, a iznad svega vašu posvećenost. Vaš posao ne može da se radi po naređenju, radi se zato što ste ga izabrali, zato što volite stvorenja sa kojima provodite vreme, često više nego sa članovima svojih porodica. To ne može da se naredi, to je vaš stav i vaš odnos, ali nemojte nikad zaboraviti da su službeni psi tu na prvom mestu da sačuvaju ljudske živote, bezbednost pre svega“, istakao je Vulin, saopštio je MUP.

„Ulagaćemo dalje u razvoj Centra za obuku vodiča i dresuru službenih pasa. Samo nemojte nikad zaboraviti, bezbednost pre svega. Psi služe da spasu ljudske živote, da zaštite našeg policajca, oni služe da vi stignete sigurno i bezbedno vašim kućama i onima koji vas vole. Hvala vam za veliku posvećenost i entuzijazam“, naglasio je Vulin.

Ministar je istakao je da će svi oni koji svakodnevno obučavaju i brinu o službenim psima biti nagrađeni od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, te da je MUP zahvalan svakom od njih.

„Ali niko ne može da vas nagradi za sve one sate koje ste proveli obučavajući i sebe i pse i pripremajući se za ono što će doći. Čuvajte ih, ali iznad svega čuvajte sebe“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova, osim ulaganja u rad i opremu vodiča službenih pasa kako bi imali još bolje uslove za rad, nastaviće da brine i o zdravlju i obuci službenih pasa, koji imaju najbolje uslove za svakodnevne treninge i dresuru za najrazličitije zadatke. Dobro dresirani službeni psi su pouzdan oslonac policajcima“, istakao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Pripadnici MUP-a sa službenim psima Žandarmerije, Policijske brigade, Specijalne antiterorističke jedinice i Sektora za vanredne situacije u Nastavnom centru „Makiš“ izveli su vežbe otkrivanja i pronalaska narkotika i eksploziva, sprečavanja krijumčarenja ljudi, hapšenja naoružanog lica zabarikadiranog u objektu, kao i savladavanje otpora naoružanog lica nakon izvršenog krivičnog dela i pokušaja bekstva sa lica mesta.

Na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Vulina, u junu 2021. godine, formiran je Centar za obuku vodiča i dresuru službenih pasa sa ciljem da službeni psi budu angažovani na teritoriji cele Srbije i na graničnim prelazima kako bi pomogli policajcima u sprečavanju krijumčarenja narkotika, duvana, krijumčarenju ljudi, otkrivanju eksploziva, ali i sprečavanju izvršenja drugih krivičnih dela, navodi se u saopštenju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana