Vulin na obuci kadeta Vojne akademije u zimskim uslovima Tanjug

Objavljeno: 22.02.2020. 17:37 Izmenjeno: 22.02.2020. 18:38

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin obišao je kadete Vojne akademije koji na 51. skijaškom poligonu „Kopaonik“ izvode obuku u zimskim uslovima.

 

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane, Vulin je istakao da su kadeti Vojne akademije posle dugo godina prvi put opremljeni novom opremom, jednoobraznim uniformama i da je posle 20 godina programom obuke obuhvaćeno i nordijsko skijanje.

„Kadeti Vojne akademije imaju priliku da uče ono što njihovi vršnjaci ne mogu. Posle 20 godina vratili smo i obuku u nordijskom skijanju, baš onu vojničku disciplinu koja zaista ima svako vojničko opravdanje i koja bi se u uslovima sukoba i te kako koristila“, rekao je Vulin.

Komandant logorskog prostora, kapetan fregate Srđan Miljković, rekao je da se dvonedeljna obuka u zimskim uslovima 111 kadeta druge godine 143. klase Vojne akademije realizuje po programu četiri nastavna predmeta – topografija, taktička obuka, obuka naoružanja s nastavom gađanja i fizičko gde spadaju alpski i nordijski program.

Kadete Vojne akademije na zimskoj obuci obišli su danas i rektor Univerziteta odbrane, general-potpukovnik Goran Radovanović, komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, general-major Duško Žarković, i načelik Vojne akademije, general-major Bojan Zrnić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 2°C

Pretežno oblačno

Sreda
Jak vetar

Max: 6°C
Min: 1°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana