Vulin: Kurti je ubio Briselski sporazum tanjug

Objavljeno: 24.03.2022. 19:10 Izmenjeno: 25.03.2022. 11:39

Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju“, naveo je Vulin.

Izbacivanjem Srba iz institucija na Kosovu i Metohiji Kurti je ubio Briselski sporazum koji posle ove odluke više ne postoji, kaže ministar policije Aleksandar Vulin. „Ovo je prvi korak ka uvlačenju Srbije u oružane sukobe na Kosovu i Metohiji koje Šiptari očigledno pripremaju. Ako Evropska unija koja je pokrovitelj Briselskog sporazuma odmah ne sazove sastanak u Briselu i stopira bilo kakvu nasilnu akciju usmerenu prema Srbima na Kosovu i Metohiji, onda sa pravom možemo reći da Kurtijev napad nije došao iz njegove mržnjom zatrovane glave. Šta god donesu naredni dani, sigurno je da je Srbija učinila sve da sačuva mir i da je sva odgovornost za stabilnost regiona sada na Evropskoj uniji, Kforu i Kurtiju“, naveo je Vulin.

Srbija i Aleksandar Vučić svoj narod neće ostaviti bez podrške, dodao je ministar unutrašnjih poslova komentarišući sraman potez premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija, koji je smenio predsednicu Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici Ljiljanu Stevanović samo zato što je prisustvovala sastanku predstavnika Srba sa Kosova i Metohije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana