Vulin: Jutarnji list zaslepljen mržnjom prema Vučiću Tanjug

Objavljeno: 23.02.2020. 17:28 Izmenjeno: 23.02.2020. 17:28

Kada Jutarnji list napadne predsednika Srbije Aleksandra Vučića, znamo da neki hrvatski političar nije imao hrabrosti da se potpiše, ocenio je  ministar odbrane Aleksandar Vulin

„Potomci ne mogu biti odgovorni za grehe predaka, ali kada njihove zločine nad Srbima nisu osudili i kada pokušavaju da pronađu opravdanje za njih, onda nema sumnje da bi ih i ponovili. Oni koji nisu osudili Jasenovac ponovili su ga kroz Oluju, oni koji u ubijanju dece u Oluji ne vide razlog za osudu, nadaju se njenom ponavljanju“, rekao je Vulin u izjavi za javnost.

On je naglasio da Srbija nije oživela ustaše i nije izazvala građanski rat u Hrvatskoj i da država Hrvatska u nečemu drugom može da traži svoj razlog nastanka.

„U velikosrpskoj agresiji ne može, nije je bilo, u NDH može, nje jeste bilo bar dok je Hitler uspevao da je održi“, kaže ministar Vulin.

Da Jutarnji list nije zaslepljen mržnjom prema Vučiću, navodi on, znao bi da su na sastanku povodom Dana državnosti Republike Srbije bili prisutni i Srbi iz Slovenije, Severne Makedonije i Hrvatske, a ne samo Mandić i Dodik.

Bez i malo sakrivanja, istakao je Vulin, Srbi su se okupili oko Vučića, državnika od koga očekuju i savet i pomoć, i izgleda da je to i razlog napada na Vučića.

„Srbija ne sme da bude uspešna i ne sme da okupi sve Srbe. Zato Jutarnji pominje devedesete. Ali vremena su se promenila, Srbija sme i može da okupi sve Srbe, sme i može da bude uspešna“, zaključio je ministar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 3°C

Oblačno

Subota
Oblačno

Max: 6°C
Min: 3°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana