Vulin: Iz opozicije ne obećavaju da će graditi nego rušiti Tanjug

Objavljeno: 11.02.2022. 11:26 Izmenjeno: 15.02.2022. 09:56

Predsednik PS-a Vulin je istakao i da je jako zanimljivo da ni jedan lider opozicije neće da se kandiduje ni za šta.

Predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin ocenio je kao zanimljivo to što svoj grad mora da se štiti od onih koji bi da postanu gradonačelnici, saopšteno je iz Pokreta socijalista.

On je to rekao gostujući u jutarnjem programu TV Pink, na molbu da prokomentariše pismo čitaoca Novosti koji od njega traži da zaštiti spomenike.

„Prva stvar koju (Vladeta) Janković kaže da će uraditi nije izgradiću recimo metro, još jedan most, nego kaže srušiću, premestiću, rasturiću, uništiću“, izjavio je Vulin.

„Kad smo mi bili u opoziciji, pa i sada, mi stavljamo svoja imena pred naciju. Ja sam predsednik Pokreta socijalista, ja kandidujem sebe za najodgovornije državne funkcije, moja stranka smatra da sam ja toga dostojan i vredan i zato me nudi biračima. SNS nudi predsednika Aleksandra Vučića, koga drugog da ponudiš nego onog ko te vodio“, rekao je on.

Dodao je da kada su bili u opoziciji, onaj ko je bio prvi u opoziciji bio je predsednički kandidat a ovde je zanimljivo, da oni traže maltene vanstranačku ličnost, samo da ne budu oni. I jedino je sigurno, oni neće biti na biračkom listiću.

Predsednik PS je rekao da nikako da nam Ponoš odgovori kad ćemo u NATO ili nećemo u NATO.

„Hoćemo li vojnu neutralnost ili je nećemo? Šta ćemo sa Republikom Srpskom, hoćemo li je sačuvati po svaku cenu ili ćemo je predati kad nam ovde dođe specijalni izaslanik NATO pakta? Nešto se o Kosovu slabo izjašnjavaju“, rekao je Vulin.

Naveo je i da ruše spomenike po Beogradu ali, kako je rekao, ne pričaju o tome koliko srpskih spomenika strada od strane Šiptara.

„Ili da li možda ne treba dići spomenik srpskim žrtvama u Podrinju. Nešto te spomenike ne pominju, samo bi da poruše ove naše. Ništa o genocidu u Srebrenici. Hoće li Marinika Tepić da izađe već jednom i da nam kaže – smatram da je u Srebrenici bio genocid, da čujemo to više“, kazao je Vilin.

Dodao je nikako da čuje nijednu jedinu stvar od koje zavisi naš život.

„Shvatili smo, kada dođete na vlast vandalizovaćete Beograd, porušićete sve. Dešavalo se to, nije to prvi put u istoriji, nego dođu tako nekom revolucijom, poubijaju nekoga, a onda poruše sve što imaju da poruše“, rekao je predsednik Pokreta socijalista.

Naveo je takođe da će oni zatrpati metro, porušiti Beograd na vodi, srušiti spomenik Stefanu Nemanji.

„Da ne zaboravimo spomenik Gavrilu Principu valjalo bi ga srušiti pa mi smo ga podigli. Miloš Obilić bi za ovog NATO kandidata verovatno bio terorista. On da brani Srbe, sačuvaj bože, od čega da ih brani“, rekao je predsednik Pokreta socijalista.

„Sećate li se kada je, mislim Georgijev, za pristalice SNS-a rekao – sve ćemo mi vas u logore. Sve je to nastavak toga. Niko ga ne tera to da kaže, čovek se snimi i okači to na društvene mreže. Nije ga niko izazvao, nego čovek kaže, ponosan na to što se dosetio da pristalice SNS-a treba trpati po logorima. Ovaj bi da ruši spomenike, ovaj bi da ih stavlja iza bodljikave žice“, rekao je predsednik PS Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Slaba kiša

Trenutna temperatura 5°C

Slaba kiša

Petak
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana