Vulin: Istorijska pobeda na izborima Tanjug

Objavljeno: 23.06.2020. 11:32 Izmenjeno: 23.06.2020. 11:33

Pobeda Srpske napredne stranke (SNS) na izborima nije velika ni ubedljiva, već istorijska, ocenio je ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin.

„Ovakvo poverenje građana, više od dva miliona glasova i to nakon jednog značajnog perioda vlasti, to je nešto nezabeleženo. Ovu vlast je sve pogodilo, poplave, virusi, strašan pritisak međunarodne zajednice po pitanju Kosova i Metohije…“, rekao je Vulin za TV Pink, a navodi se u saopštenju Pokreta socijalista.

Kako je istakao, građani Srbije imali su priliku da se opredeljuju prema onima koji su imali samo uvrede i psovke i prema onima koji su izašli sa konkretnim programom, rešenjem problema i rezultatima.

„Predsednik Vučić je neko ko veoma dobro poznaje srpski narod, izborne procedure, ko ume da se snađe u izborima, ko na maestralan način vodi kampanju“, poručio je Vulin.

Dodao je da je kampanja sa njihove strane bila čista, a da je s druge strane, bila „jedna izuzetno prljava kampanja“.

„Kada se borite da dobijete nečije glasove, morate da izađete s nekim planom, programom, da date nešto, a kada se ne borite za to, bojkotujete, vi onda možete da kažete svaku gadost, glupost, svaku podlost i ne zanima vas šta građani misle o tome“, rekao je Vulin.

On je istakao da Pokret socijalista i Srpska napredna stranka sarađuju od 2008. godine i da su saborci SNS i predsednika Vučića.

Podvukao je i da Pokret socijalista može da bude na vlasti ili u opoziji, ali ne može da bude sa partijama DOS-a, te naglasio da „ne menja ideju niti stranu“.

„Ponosan sam ovim rezultatom. Kada dobijete ovaj broj glasova, kada predsednik Vučić uspe da okupi oko sebe dva miliona ljudi, to je nešto nezabeleženo, ali to je dokaz demokratije u Srbiji“, zaključio je Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Delimično oblačno

Subota
Moguća kiša

Max: 16°C
Min: 6°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana