Vulin i Sojlu o policijskoj saradnji Srbije i Turske tanjug

Objavljeno: 07.09.2022. 14:32 Izmenjeno: 07.09.2022. 14:32

Vulin je pohvalio profesionalnost pripadnika turske policije koji su angažovani u zajedničkim patrolama na prelazima u Republici Srbiji.

foto mup

 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je  sa ministrom unutrašnjih poslova Republika Turske Sulejmanom Sojluom.

Dvojica ministara su na sastanku u Beogradu konstatovala da je policijska saradnja između srpske i turske države na visokom nivou, te da je od prošlog susreta dvojice ministara u Istanbulu kada je Republika Turska bila domaćin zasedanja Generalne skupštine Interpola, saradnja između dveju policija intenzivirana.

Na sastanku je posebno istaknuto da je policijska saradnja u oblastima od zajedničkog interesa, kao što je borba protiv organizovanog kriminala, terorizma, ireguralnih migracija i granična kontrola značajno unapređena.

Vulin i Sojlu su istakli da je saradnja Srbije i Turske na visokom nivou, baš kao i lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Ministri su potpisali Protokol broj 1 između dve vlade o izmenama i dopunama sporazuma o uzajamnom ukidanju viza potpisanog u Beogradu 12. jula 2010. godine.

Ceremoniji potpisivanja Protokola prisustvovali su predsednik Republike Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana