Vulin i Šmid o nastavku saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala Tanjug

Objavljeno: 22.03.2021. 11:46 Izmenjeno: 22.03.2021. 11:46

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je sa ambasadorom Švajcarske Konfederacije Ursom Šmidom o nastavku saradnje u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, trgovine narkoticima, opšteg kriminala i iregularnih migracija.

Ministar Vulin i ambasador Šmid složili su se da je saradnja policija dve države na visokom nivou, posebno u domenu operativne saradnje i razmene informacija, što je rezultiralo konkretnim akcijama u kojima je razbijeno više organizovanih kriminalnih grupa.

Na sastanku je dogovoren nastavak realizacije projekata koji za cilj imaju jačanje kapaciteta Ministarstva unutrašnjih poslova, s posebnim akcentom na odgovorno upravljanje migrantskom krizom.

Ministar Vulin zahvalio se Švajcarskoj na pomoći koju je do sada, kroz različite projekte i donacije pružila srpskoj policiji u cilju podizanja njene efikasnosti.

Vulin je upoznao ambasadora sa rezultatima koje je Srbija ostvarila u borbi protiv organizovanog kriminala i istakao da je u toj borbi od velikog značaja međunarodna, posebno regionalna policijska saradnja.

Ministar je ambasadoru preneo da će Srbija, ukoliko Priština podnese ponovo zahtev za prijem u članstvo u Interpol, aktivno raditi kako bi to članstvo sprečila, jer je to apsolutno neprihvatljivo. Tzv. Kosovo ne može da bude u članstvu bilo koje svetske organizacije, a posebno one koja raspolaže podacima o narko-bandama.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana