Vulin: Ðilas opravdava zločine i vređa žrtve OVK Tanjug

Objavljeno: 19.09.2019. 15:34 Izmenjeno: 20.09.2019. 10:34

Porediti Ramuša Haradinaja sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem strašna je uvreda za sve žrtve OVK, izjavio je  ministar odbrane Aleksandar Vulin komentarišući izjavu Dragana Ðilasa da se problemi na KiM „mogu rešiti samo bez ljudi koji su opterećeni prošlošću, dakle bez Vučića i kosovskih lidera Haradinaja i Tačija“.

Vulin ističe da je „Vuk Jeremić Šiptarima dao opravdanje za secesiju, a Ðilas za sve zločine koje su počinili“.

„Porediti Haradinaja sa Vučićem, strašna je uvreda za sve žrtve OVK. Takvu zlonamernu glupost može da kaže samo onaj kome nije stalo do srpskih žrtva i patnje njihovih porodica“, rekao je Vulin.

Kako je naveo Vulin, porediti predsednika Srbije sa ratnim zločincima je pravdanje šiptarskih zločina i izjednačavanje zločinca i žrtve.

„Šiptari već dugo ne pokušavaju da dokažu da nisu zločinci, dovoljno im je da su zločinici i Srbi, a takva laž bez pomoći Srba ne može da postane istina. Pošto nema nikakav plan za rešavanje problema na KiM Ðilas nudi poređenje koje će pravdati Šipatre i optužiti Srbe. Nije lako naći Srbe koji će opravdati Haradinaja i Tačija i svako zlo koje su činili Srbima, nije lako, ali jeste moguće, Dragan Ðilas je dokaz da i takvi Srbi postoje“, rekao je ministar Vulin.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 27°C

Delimično oblačno

Sreda
Pljusak i grmljavina

Max: 23°C
Min: 20°C

Pljusak i grmljavina

Vremenska prognoza za 5 dana