Vulin budućim policajcima: Razvijajte takmičarski duh Tanjug

Objavljeno: 20.11.2021. 15:15 Izmenjeno: 20.11.2021. 15:18

„Budite borci, razvijajte takmičarski duh, i nikom ne dajte ispred sebe. Tako se brani i čuva naša Srbija“, poručio ministar Vulin budućim policajcima.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, u pratnji pomoćnika ministra i načelnika za ljudske resurse Vladimira Ilića, u Sremskoj Kamenici prisustvovao Sportskom danu u Centru za osnovnu policijsku obuku, tokom kojeg su polaznici ove ustanove, budući policajci, prikazali svoje veštine kroz više sportskih disciplina.

„Budite borci, razvijajte takmičarski duh, i nikom ne dajte ispred sebe. Tako se brani i čuva naša Srbija“, poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

On je naglasio da je u toku i formiranje sportske čete i da od njenih pripadnika očekuje značajne rezultate i izrazio uverenje da će neko od polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku biti deo sportske čete, saopštio je MUP.

„Razvijanje sportskog i takmičarskog duha među ovim mladim ljudima, koji će sutra zadužiti uniformu i biti zaštitnici svoje zemlje i naroda, važno je i značajno. Policijski posao iziskuje visok stepen fizičke spremnosti, a bavljenje sportom, sigurno tome doprinosi“, rekao je ministar policije.

Prema njegovim rečima, zbog svega toga je bavljenje sportom uz profesionalni policijski posao, podrazumevana aktivnost.

Ministar Vulin je izrazio nadu da će se među ovim mladim momcima i devojkama naći i oni koji će ostvarivati vrhunske uspehe i rezultate i koji će poput nekih njihovih starijih kolega biti ponos ne samo Ministarstva unutrašnjih poslova, već cele Srbije.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima sve mere i podržava sve aktivnosti koje će policijskim službenicima osigurati što bol?e uslove za razvoj sportskih veština. Sport u policiji podići ćemo na još viši nivo“, rekao je ministar Vulin.

Dodao je da je ponosan na odluku Centra za osnovnu policijsku obuku koji je odlučio da nastavi tradiciju nekadašnje Srednje škole unutrašnjih poslova i obnovi Sportske dane.

Polaznici i polaznice 26., 27., 28. i 29. klase tokom trajanja Dana sporta Centra za osnovnu policijsku obuku, prikazali su sportske veštine u malom fudbalu, basketu 3×3, košarci, odbojci i šahu.

 

Vulin:Žandarmerija spremna da odgovori svakom zadatku

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin prisustvovao je danas na Goču 4. ekipnom takmičenju „Žandarmerijski višeboj 2021″.

Obraćajući se pripadnicima Žandarmerije koji su tokom sedam radnih tačaka pokazali visok nivo obučenosti i spremnosti, ministar Vulin je istakao da je Žandarmerija jedna od najelitnijih jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova spremna da odgovori svakom zadatku i izazovu, baš kao što je spremna i da u svakom trenutku zaštiti državu i njene građane.

„Tokom nadmetanja pokazali ste visok nivo sposobnosti, spremnosti i obučenosti, ali ste isto tako pokazali i visok nivo profesionalizma i patriotizma koji su garancija da će svaki izazov biti savladan, a životi i imovina građana biti sačuvani. Od vas u narednom periodu očekujem još veću posvećenost i odgovornost“, poručio je ministar Vulin obraćajući se pripadnicima Žandarmerije na Goču.

„I danas ste pokazali da ste sposobni i spremni da izvršite svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića. Predsednik Aleksandar Vučić ceni trud i rad svakog od vas, pružajući ogromnu podršku, a ona se ogleda i kroz obezbeđivanje boljih uslova za rad, kroz brojna ulaganja u opremu i oruđe, ali i konstantno povećanje plata. Na vama je da neprestano vežbate, da učite, radite, usvajate nova znanja i veštine, jer samo na taj način možete uspešno da savladate sve prepreke i odgovorite svim bezbednosnim izazovima koji su pred nama“, istakao je ministar policije Aleksandar Vulin.

U višeboju na Goču je učestvovalo devet ekipa iz svakog odreda Žandarmerije, kao i ekipa Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana