Vulin: Borbeno oklopno vozilo „Miloš“ položilo sve testove

Objavljeno: 20.09.2020. 13:02 Izmenjeno: 20.09.2020. 22:31

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je  na vojnom poligonu u Nikincima završnom ispitivanju borbenog oklopnog vozila pogona 4×4 „Miloš“ i tom prilikom je istakao da je to borbeno vozilo položilo sve testove

FOTO TANJUG/ MINSTARSTVO ODBRANE SRBIJE/ ANDRIJA GAVRILOVIC/ nr

Vulin je naglasio da će Vojska Srbije biti ojačana još jednim sredstvom koje proizvodimo sami, koje smo sami osmislili i sami napravili i koje ćemo staviti na raspolaganje našoj vojsci.

„Vojska Srbije se oprema, Vojska Srbije se naoružava, a do kraja godine možemo očekivati još dobrih vesti i još novih složenih borbenih sistema koji će postati deo naše vojske i ojačati je“, kazao je Vulin.

Osim što je prisustvovao završnici testiranja borbenog vozila, ministar Vulin je ujedno obišao i obuku pripadnika 72. brigade za specijalne operacije u korišćenju oklopnog borbenog vozila „Miloš“ na poligonu Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci”.

Na poligonima Centra za ispitivanje naoružanja i vojne opreme „Nikinci” realizovano je opitovanje vozila „Miloš”, na nekoliko radnih tačaka, među kojima je i opitovanje ukrcno-iskrcnog dela za ljudstvo.

Pripadnici 72. brigade za specijalne operacije učestvovali su u opitovanjima moto-tehničkog dela, gde su vozači proveravali upotrebu vozila u terenskim uslovima, a nišandžije su izvele gađanje u cilju proveravanja nišanskih sprava.

U okviru ispitivanja, prikazana je simulacija nailaska borbenog oklopnog vozila „Miloš” na minsko-eksplozivnu napravu, koja je omogućila da se sagledaju posledice eksplozije na posadu unutar vozila.

Obilasku su prisustvovali zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-major Petar Cvetković, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan i načelnik Uprave za razvoj i opremanje brigadni general Milan Popović.

Vozilo „Miloš“, čiji je nosilac razvoja i proizvodnje JP Jugoimport – SDPR, može se koristiti za patrolu i izviđanje, kao komandno ili sanitetsko vozilo, zatim za protivgerilsku, protivterorističku i protivoklopnu borbu, kontrolu granica i teritorija i za prevoz i podršku jedinica za specijalne operacije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Vedro

Trenutna temperatura 23°C

Vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana