Vukovar: Policija tvrdi da je reč o sukobu dve navijačke grupe Tanjug

Objavljeno: 18.01.2019. 17:37 Izmenjeno: 18.01.2019. 17:37

Vukovarsko-sremska policija danas u svom saopštenju tvrdi da je u slučaju napada na maloletnog Srbina na autobuskoj stanici u Vukovaru prema dosadašnjim saznanjima reč o sukobu pripadnika različitih navijačkih grupa.

Kako policija tvrdi, nakon verbalnog sukoba u kojem su učestvovala dvojica pripadnika jedne navijačke grupe protiv tri pripadnika druge navijačke grupe, usledio je fizički sukob dvojice maloletnika, u kojem je jedan lakše povređen, preneo je Index.hr.

U sredu uveče maloletni Srbin napadnut je na autobuskoj stanici u Vukovaru.

To se dogodilo samo dva dana pošto je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio da deca koja nastavu uče na srpskom jeziku u tom gradu ne poštuju hrvatsku himnu jer ne ustaju tokom njenog intoniranju.

Napadnuti tinejdžer je učeniku trećeg razreda Tehničke škole „Nikola Tesla“ u Vukovaru koji nastavu pohađa na srpskom jeziku.

Njega je napala grupa njegovih vršnjaka od kojih samo jedan nije imao fantomku, a kojeg je on prepoznao kao svog kolegu iz iste škole, ali koji nastavu pohađa na hrvatskom jeziku.

Hrvatski portal „Srbi“ naveo je da je prepoznati napadač maloletnik, pripadnik navijačke grupe Bad Blue Boysi (navijači zagrebačkog Dinama), koji i inače pravi probleme u školi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana