Vuk Stanković: Fabrika vakcina bila bi velika stvar Studio B

Objavljeno: 29.01.2021. 17:18 Izmenjeno: 29.01.2021. 17:31

Bilo bi izuzetno dobro kada bi Srbija mogla da napravi fabriku vakcina protiv koronavirusa, jer tada ne bismo zavisili od uvoza, a vidimo kakav je haos u svetu zbog vakcina, kaže za Studio B politički analitičar Dejan Vuk Stanković. On smatra da se u današnjem svetu pokazalo da se svaka zemlja bori za sebe, čak i one u okviru Evropske unije

Mi imamo iskustvo u borbi protiv variole vere, a tada smo tu bolest pobedili upravo zato što smo imali vakcinu koja se proizvodila u tadašnjoj SFRJ i što smo svi bili disciplinovani, rekao je Stanković u  Prelistavanju Studija B. On smatra da sadašnja situacija u svetu jasno pokazuje da možemo da se pouzdamo samo u sebe.

Stanković ističe primer Astra Zeneke, koja je kao britanska fabrika, kaže, zanemarila ekonomski interes da bi zaštitila svoju zemlju, inače jedno od najvećih žarišta u svetu. Prema njegovim rečima, situacija u EU pokazala je da ona funkcioniše samo dok je sve skladno i predvidivo.

Stanković kaže da nema priče o tome da li postoji opravdan razlog za podizanje spomenika Stefanu Nemanji, jer je on osnivač naše najznačajnije srednjovekovne dinastije i čovek koji je pravio ovu državu. Druga stvar je da li se spomenik nekome dopada ili ne, kaže Stanković, i dodaje da je to tipično ruski monumentalni spomenik, na šta mi nismo navikli.

Ja sam lično uvek bio pristalica obučene, savremene, profesionalne vojske, jer smatram da je to poziv koji zahteva i veštinu i određeni stil života, rekao je Stanković govoreći o mogućem ponovnom uvođenju služenja vojnog roka. Bolje je voditi mudru politiku, jer ratovi su uvek nastavak neke politike, zaključuje Stanković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Subota
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana