Vučić:Uveren sam da će CG očuvati stabilnost i mir Tanjug

Objavljeno: 31.08.2020. 17:40 Izmenjeno: 01.09.2020. 10:04

Očekujemo pristupačnu i dobru saradnju. Uveren sam da će Crna Gora imati snage da sačuva svoj mir, ističe Vučić. Predsednik Srbije dodaje da će, čim budu rezultati zvanični, čestitati pobednicima koji budu stvorili većinu u skupštini.

Uveren sam da će Crna Gora očuvati stabilnost i mir, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

On je odbacio ocene poput onih koje je iznela tv Al Džazira, da bi Crna Gora posle ovih izbora mogla da bude nova tačka nestabilnosti u regionu Zapadnog Balkana.

Šta će se u budućnosti dešavati u Crnoj Gori, ne može, ističe Vučić, da komentariše, jer nema još konačnog ishoda izbora, ali da ne veruje u bilo kakvu nestabilnost i sukobe.

Za njega je, kaže, važno što se svest srpskog naroda podigla, te da na predstojećem popisu stanovništva 2021. u toj zemlji ne bude manji broj Srba.

„Sve drugo je na građanima Crne Gore, da donose odluke“, kaže predsednik Srbije i dodaje da će, čim budu rezultati zvanični, čestitati pobednicima koji budu stvorili većinu u skupštini, odnosno u parlamentu Crne Gore.

„Očekujemo pristupačnu i dobru saradnju. Uveren sam da će Crna Gora imati snage da sačuva svoj mir“, naglasio je Vučić.

Kako je kazao, opasne su i izjave mnogih političara iz Srbije koji misle, kako je naveo, da je vreme da oni odlučuju o svemu.

„Srećom da te izjave ne dolaze iz vladajućih krugova u Srbiji i zadovoljan sam smirenom i razumnom reakcijom Srbije“, naglasio je on.

Rekao je da Crnoj Gori želi sve najbolje i veoma bliskih odnosa sa Srbijom, kao, što je, dodao je, uvek želeo.

„Mi bližih nemamo i mislim da dobri odnosi sa Srbijom u Crnoj Gori žele da vide svi, bez obzira kojoj naciji pripradaju, da li su Srbi, Crnogorci, Bošnjaci, Albanci ili druge nacije“, kazao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Utorak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 22°C

Pretežno vedro

Sreda
Promenljivo oblačno

Max: 26°C
Min: 19°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana