Vučić:Ukupno na listi 37 proizvoda koji će pojeftiniti, među njima ulje i brašno tanjug

Objavljeno: 18.09.2023. 08:57 Izmenjeno: 18.09.2023. 08:57

Dodao je da nikoga ne tera da se hrani parizerom niti drugim namirnicama, poput čija semenki ili avokada koji su mnogo skuplji.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na listi nalazi 37 proizvoda koji će pojeftiniti, među kojima se nalaze i suncokretovo ulje, brašno, pasulj, kao i neki proizvodi namenjeni za higijenu. Vučić je na televiziji Pink izložio proizvode koji će pojeftiniti, navodeći da je u pitanju veliki popust. On je naveo da će pojeftiniti suncokretovo ulje sa 160 na 144 dinara, brašno sa 79 na 50 dinara, pasulj sa 349 na 259 dinara, kupus za 30 odsto, margarin sa 103 dinara na 79 dinara, namaz Sirko sa 217 na 159 dinara, grašak sa 180 na 139 dinara. Takođe, pojeftiniće i kiselo mleko sa 85 dinara, na 64 dinara, keks sa 180 na 119 dinara, viršle sa 109 na 79 dinara, jetrena pašteta sa 75 dinara na 49 dinara, luk sa 99 na 79 dinara, kao i neki proizvodi namenjeni za higijenu, kao što je sapun, čija nova cena je 30 odsto niža i pasta za zube koja će sa 150 pojeftiniti na 99 dinara. „Na listi ukupno imam 37 proizvoda. To su dobre vesti za ljude, građane. Mi smo to uradili iz još jednog razloga, mi smo targetirali one proizvode koji najviše utiču na stopu inflacije, želimo da stopu inflacije spustimo na ispod osam odsto do kraja godine“, rekao je on.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je akcija „Bolja cena“ pokrenuta jer Srbija mora da brine o običnim ljudima, s obzirom na puskupljenja izazvana inflacijom, koja je uvezena. Vučić je gostujući na TV Pink, komentarišući napade na njega zbog pomenute akcije, istakao da se sasvim slučajno u korpi sa proizvodima kojima je snižena cena, našao i parizer. „Nemam ja problem da uzmem i kilo svinjskog vrata, niti kilo teletine. I lagao bih kada bih to rekao. Oni koji me kritikuju, taj problem imaju neuporedivo manje jer su neuporedivo bogatiji od mene“, ocenio je Vučić. Dodao je da za razliku od njih, ljudi koji imaju neuporedivo manja primanja ne mogu da priušte te proizvode svakoga dana. „A onda su rekli ti ne jedeš parizer. Kao ja ne spadam u obične ljude, i kažu ajde da tebe vidimo zajedno sa Malim i Momirovićem. I to je rekao urednik NIN-a“, naglasio je Vučić. Dodao je da nikoga ne tera da se hrani parizerom niti drugim namirnicama, poput čija semenki ili avokada koji su mnogo skuplji. „A onda je bilo jesi jeo – ali nisi jeo. A ustvari, kad si jeo nisi zagrizao pred kamerama. A onda si ne znam šta uradio. Vidi se stavio si tri lista parizera, a trebalo je pet“, rekao je Vučić. Dodao je da je parizer kao dečak jeo bukvalno svakog dana „Majka i otac mi ostave nešto malo novca. Brat i ja podelimo hleb. Na četvrtine, kupimo pola hleba u dragstoru. Kad ima za majonez ima. Uvek je bilo za neku salamu koja je bila mnogo lošijeg kvaliteta nego ovaj današnji parizer“, naveo je Vučić. Dodao je da su od prvog dana akcije krenule kritike protiv parizera. „Promenili su ploču kad su videli da je Miroslav Mišković vlasnik tog parizera. Onda su stavili naslov ‘građani i dalje delikates kupuju samo na grame’. Odjednom je to od hrane za kučiće postao delikates“, rekao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana