Vučić:Srbija je na dobrom putu Tanjug

Objavljeno: 12.02.2022. 12:15 Izmenjeno: 13.02.2022. 12:28

Predsednik je rekao da, međutim, ne može da ćuti na pretnje njegovoj deci, jer, kako kaže, toliki mazohista ne može da bude.

Predsednik Aleksandar Vučić i učesnici emisije na Prvoj tv., dramaturg Biljana Srbljanović i novinar Nikola Tomić, saglasili su se uglavnom da je Srbija na dobrom putu, da je život u Srbiji bolji i da su plate veće.

„Srbija je na dobrom putu, ekonomski je snažnija više nego ikada, pre osam godina BDP nam je bio 32 milijarde evra, danas je 53, a do kraja godine će biti 57 milijardi evra“, rekao je Vučić.

Ocenivši da je to kao ogroman napredak koji Srbija pravi, predsednik je dodao da će prosečna plata do kraja mandata nove vlade biti 1.000 evra, a prosečna penzija polovina tog iznosa, odnosno preko 500 evra.

„To su stvari koje čekaju Srbiju, ako se ne „dogodi“ Rusija i Ukrajina, a nadamo se da neće, jer bi nas sve to odvelo u potpuni haos“, rekao je Vučić.

Moguće je, dodao je, da budemo fini i mirniji po tim pitanjima i poslušaće, kaže savete koje je čuo od Srbljanovićeve i Tomića.

Na pitanje da li se slaže da Srbija ide napred Srbljanovićeva je potvrdila da je njena plata veća u odnosu na pre par godina, ali smatra da ne treba govoriti samo o rastu plata već i o, kako kaže, skrivenoj inflaciji i kupovnoj moći.

„Ne mogu da govorim o tome da li Srbija ide napred, bolje živim nego pre par godina, ali utisak je da svakog trenutka može da se desi nešto što će da nas surva u ambis“, rekla je Srbljanović.

Dodala je da je to nešto što se, kako kaže, „tiče dubokog nezadovoljstva, posebno kod mladih ljudi“ i smatra da je to zbog toga što se vlast nedovoljno bavi nekim pitanjima.

Nikola Tomić je smatra da su trendovi takvi da Srbija nesumnjivo ide u dobrom pravcu i sa tim, kaže, nema nikakvu neodumicu.

„Nadam se da ćemo javni dug držati ispod 60 odsto“, rekao je, a Vučić mu je potvrdio da će do kraja godine javni dug Srbije biti ispod 57 posto.

Sagovornici su se složili da je u eri pandemije korona virusa vraćeno poverenje u lekare.

„Prošli kroz taj pakao pandemije, vratilo se veliko poverenje u lekare i oni u najvećoj bitci heroji najgoreg doba“, rekla je Srbljanović.

Pomenula je svoju drugaricu doktorku Milicu Lalošević koja je, kaže, u prvom talasu, iako ima malo dete, zajedno sa suprugom bez reči bila danima na radnom mestu.

Tomić se saglasio da kada dođe – stani pani naši ljudi, kaže, briljiraju i sve je bilo u najboljem redu i zdravstveni sistem digitalizacija, mesta za testiranje.

Vučić je istakao zasluge naučnice Jelene Begović koja je formirala laboratoriju „Vatreno oko“, a sa njim se složila Srbljanovićkoja je, kaže, dobro poznaje i smatra da je zaista genijalna.

Primetila je, međutim, da sada kada je stala na listu SNS-a za predstojeće izbore, što je, kako je kazala, puno pravo Begovićeve da odluči o tome, ali da je strašno to što ona sada proživljava od uvreda i izmišljotina.

Smatra da vlast mora da učini nešto da se to promeni, a Vučić joj je rekao da razume poruku da je on za sve kriv.

Srbljanović je primetila da postoji i drugi način, a to je da se neke stvari prećute i da se javno ne odgovara.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 5°C

Pretežno vedro

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana