Vučić:Srbi su uklonili barikade, jer sam im garantovao tanjug

Objavljeno: 30.12.2022. 21:38 Izmenjeno: 04.01.2023. 13:08

Predsednik ističe da je suština u tome da Srbi nisu više mogli da trpe zulum i ne mogu da ga trpe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su ga Srbi sa KiM poslušali i uklonili barikade, jer im je garantovao da će ukoliko Albanci krenu na njih na severu moći da se suprotstave i postave granicu. „Rekli su mi verujemo tebi, niko nas drugi u Srbiji ne interesuje ni iz tvoje, ni iz drugih partija, ti nam garantuj da ako krenu da nas love kao zečeve mi ćemo da se suprotstavimo, postavićemo im granicu i to je kraj“, rekao je Vučić na TV Prva. Na pitanje da li im je to i garantovao, predsednik je odgovorio da je naravno garantova dodajući da je morao. „To je za mene nešto najteže što sam obećao, ali to znači ono što sam rekao i ne želim dalje da objašnjavam zato što znam da će biti jedina vest i ne želim da pružim priliku našem neprijatelju da nas predstavi kao ne znam koga“, dodao je on. Prema njegovim rečima, rekao im je da je dao sve od sebe i upitao ih sa čim da izađu pred svet ukoliko ne sklone barikade. „Pitao sam ih zar stvarno verujete da vi to vidite bolje nego ja, sa čim da izađemo pred svet, ispunili su nam sve zahteve, sve realne zahteve“, dodao je. Predsednik ističe da je suština u tome da Srbi nisu više mogli da trpe zulum i ne mogu da ga trpe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da se Albanci nisu zaleteli da sklone barikade koje su postavili Srbi na severu KiM iz dva razloga. Vučić je na TV Prva kazao da se Albanci nisu zaleteli 20 dana, jer su bili svesni da bi naišli na veoma tvrd orah i žestok otpor naroda, ali i ozbiljan odgovor države Srbije. „Prvo jer bi naišli na tvrd orah i što bi shvatili koliko je žestok otpor naroda, a s druge strane jer znaju da bi dobili ozbljan odgovor države Srbije i da bi bili počišćeni kao metlom“, kazao je predsednik. Na pitanje da bi se to desilo ukoliko se ne bi uključio neko drugi u smislu rata, Vučić je kazao da ne bi na to da odgovori. „Taj neko drugi, ne bih o tome da govorim jer je to katastrofa za nas u političkom smislu, ali ne želim da govorim o vojno-bezbednosnom smislu, samo nemojte da potcenjujete svoju zemlju i to je sve što imam da vam kažem“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  povodom najnovijih dešavanja u vezi sa KiM da se naša država borila da sačuva srpski narod na KiM, ali i da sačuva mir. „Borili smo se istovremeno da sačuvamo mir i to nije uvek jednostavno, to ovoga puta nije bilo ni malo lako. Ne traje to od juče, takve situacije zbog jednog incidenta ili nekoliko, već se godinama to priprema i godinama neko potcenjuje stanje duha srpskog naroda na KiM i godinama ne slušaju šta Srbi govore i ne žele da vide šta je to što preživljavaju, jednako na Zapadu koliko i Albanci“, rekao je Vučić gostujući na TV Prva. Istakao je da Albanci rade još gore stvari nego što smo mi nekada radili u sopstvenoj svesti ne razumevajući potrebu da sa Albancima napravimo dogovor. „Mislili smo da sve silom može, a Albanci sada to rade puta dva. I misle da je to moguće, nije. Narod da pobedite ne možete. I večeras se igraju, misle da ne znamo, šalju jednu ekipu kosovske policije da pređe iz južnog u severni deo Mitrovice, namerno provociraju ljude. Postavili su dva punkta Rosu kod Grabovca i Gazivoda. Pa nekog zaustavljaju, provociraju“, rekao je Vučić. Istakao je da ne razumeju da nemaju snagu na severu KiM. „Niko se nije uplašio Albanaca. LJudi jedino ne žele da uvedu celi sukob sa NATO. Albanci mogu da dovedu svetog Petra, koga hoće, oni na severu ne mogu ništa. Oni nisu snažniji od Srba“, istakao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se Albanci nisu zaleteli da sklone barikade koje su postavili Srbi na severu KiM iz dva razloga. Vučić je  na TV Prva kazao da se Albanci nisu zaleteli 20 dana, jer su bili svesni da bi naišli na veoma tvrd orah i žestok otpor naroda, ali i ozbiljan odgovor države Srbije. „Prvo jer bi naišli na tvrd orah i što bi shvatili koliko je žestok otpor naroda, a s druge strane jer znaju da bi dobili ozbljan odgovor države Srbije i da bi bili počišćeni kao metlom“, kazao je predsednik. Na pitanje da bi se to desilo ukoliko se ne bi uključio neko drugi u smislu rata, Vučić je kazao da ne bi na to da odgovori. „Taj neko drugi, ne bih o tome da govorim jer je to katastrofa za nas u političkom smislu, ali ne želim da govorim o vojno-bezbednosnom smislu, samo nemojte da potcenjujete svoju zemlju i to je sve što imam da vam kažem“, naveo je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je Srbija u vezi poslednjih dešavanja na KiM odigrala jako, šahovski precizno, i da će igrati još jače. „Albanskim lobistima, Standardu i Edvardu Džozefu smeta jer smo šahovski precizno odigrali, ali nismo odigrali slabo već jako i igraćemo još jače. To treba da znaju“, rekao je Vučić za TV Prva. On je na pitanje da li je zadovoljan ishodom rekao da on pokazuje mali uspeh postignut na taktički način, kao i da ga nije briga šta pišu albanski lobisti u bečkom Standardu. Na pitanje o izjavi Edvarda Džozefa da on manipuliše, Vučić je rekao da je Džozef čuveni albanski bot, kako je rekao, „baraba u Vašingtonu“, koja mnogo „albanskih para dobija“. „Da li vas je sramota kada obmanjujete javnost. Okupirali ste Srbiju. Srbiji ste oteli Kosovo i mislili da ste time završili i da Srbija neće da se buni, jer ste mislili da ste jaki. Da Srbi sa KiM nemaju šta da se pitaju ni oko Briselskog, Solunskog sporazuma, Povelje UN. Ti iz Standarda mogu da lupetaju koliko hoće. Evo jedno malo selo je rešilo da bude nezavisno, svoji na svome, čivamo svoju zemlju i šta ćete sad“, rekao je Vučić. On je ocenio da će naredne godine da se radi na njegovom rušenju i rušenju srpskih rodoljuba na KIM. „Sačuvali smo mir. Ne isplati im se da ga ne čuvaju, zato će sve uložiti u moje rušenje“, rekao je on. Podsetio je da su strani faktori od kada je Srbije dobila nezavisnost krajem 19. veka, čekali priliku da ponovo podignu glavu pritiv Srbije. „Ja sam za kompromis i dogovor, ali ne kompromis da ćete Srbe da batinate, a da Srbi ćute i pravite se da ne znate za sporazum da ROSU ne ulaze. I sve varate i lažete i pričate da sam nacista, jer me Putin podržava“, rekao je Vučić i podsetio da Kurti obnavlja kuću Džafera Deve u južnom delu Kosovske Mitrovice. „Oni obnavljaju kuću Devi, Kurti lično i taj mali nacista koji čezne da bude Enver Hodža koji ne sme u oči da me pogleda, e taj misli, a stranci su me upozorili da ne koristim izraze o njemu i ja moram da se držim narativa. Ne razumeju da ja nemam šta da izgubim. Meni je bitno da očuvam mir. Pričali su da će Kurti da napadne, ja sam pitao kako, a oni su rekli da će Kfor, a ja znam da nema Kurti snagu“, rekao je on.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana