Vučić:Snažimo drzavu, gradimo kilometre nove nade i perspektive Tanjug

Objavljeno: 14.02.2022. 12:55 Izmenjeno: 15.02.2022. 13:26

Dodao je da je vrednost kompletnog projekta, Ruma-Šabac-Loznica, 467,5 miliona evra.

foto Tanjug

 

Pokretanjem građevinskih mašina u Mačvanskom Prnjavoru kod Šapca, obeležen je početak izgradnje brze saobraćajnice Šabac-Loznica, a predsednik Aleksandar Vučić poručio je da se gradi istorija, kako je rekao, kilometri nove nade i perspektive, jer će ovaj veliki infrastrukturni projekat značiti ubrzani napredak tog dela Srbije.

„Danas otvaramo radove na 55 kilometara ka Loznici, brza saobraćajnica biće završena do kraja septembra 2024. godine“, rekao je Vučić.

Konstatovao je da azerbejdžanski „Azvirt“, koji izvodi radove na ovom putu, radi kvalitetno, završava ih pre roka, u najboljem interesu Srbije i dodao da su oni radili deonicu Ljig – Preljina i već završili dve trećine mosta na Savi kod Šapca.

„Naša saradnja nije rezultat samo iskrenih i istinskih prijateljskih odnosa sa Azerbejdžanom i predsednikom Alijevim i verujemo da oni mogu da budu i bolji, da možemo da radimo na unapređenju saradnje“, rekao je Vučić.

Citirajući Milorada Pavića, da je važnije kakav je ko put izabrao, od samog cilja, Vučić je rekao da je izgradnja puta mukotrpan posao, i da za razliku od mnogih koji uglavnom obećavaju rušenje, on uvek obećava gradnju.

„Mi gradimo, i snažimo stabilnu državu. A obećani napredak je tu, i ovaj veliki infrastrukturni projekt Mačvi, Jadru, daje bolji život, olakšava život ljudima, lakše ćemo privući investitore, a to znači veće plate i penzije“, rekao je Vučić.

„To su kilometri nove nade i presrepsktive. To je put u pravom smeru, ka opštem, ekonomskom, kulturnom i svakom napretku, ka bržem ostvarenju slobodnog protoka roba, ljudi, usluga i kapitala“, rekao je Vučić.

Novi infrastrukturni projekata za ljude ovde znači bolji život, da mogu da ostaju tu gde su rođeni, gde im je dedovina, poručio je Vučić i zahavalio građanima, jer, kako kaže, bez njihovih snova, podrške i strpljenja, ne bi mogle da budu sprovedene teške reforme, kojima su stabilizovane javne finansije.

„Videće ovde kako ova lepotica raste i kako se približavaju Beograd i Novi Sad. Danas ovde gradimo istoriju, ovo znači ubrzani napredak zapada Srbije“, zaključio je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 4°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Jak vetar

Max: 8°C
Min: 4°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana