Vučić:Šire laži o nabavci, vitamini od 9 proizvođača Tanjug

Objavljeno: 06.04.2021. 13:30 Izmenjeno: 06.04.2021. 13:31

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je da će vitamini za penzionere biti nabavljeni od devet proizvođača, odbacujući tvrdnje da je u pitanju samo jedan proizvođač koji će na tome dobiti nekoliko miliona evra.

„Doneli mi prvu kesu vitamina i hteo sam da obradujem ljude i pokažem da smo se izborili“, prokomentarisao je Vučić reakcije na njegovu objavu na instagramu i poruku „ovo će svi da dobiju“, što je zlonamerno protumačeno kao protežiranje jedne kompanije.

„Šta vam je podsvest, meni to ne bi na pamet palo, a njima odmah, kako da ukradu pare na vitaminima. Kažu jedan proizvođač će da dobije nekoliko miliona evra“, rekao je Vučić na Rudnoj Glavi odgovarajući na pitanje novinara povodom „hajke“ zbog nabavke vitamina.

Vučić je kazao da su u „tajkunskoj kompaniji“, aludirajucći na političke protivnike, pomislili da je Vučić dao nekom Orbanovom posao, a u stvari u pitanju je odličan biznis na severu Srbije koji vodi Mađar, ali ukazuje i da su svi proizvođači ukljuceni, jer u Srbiji ne može toliko vitamina da se proizvede.

„Mi smo sve proizvođace ukljucili, njih devet, ali oni su videli jednog i odmah pomislili da bi ukarali pare. Ali u svakoj su laži kratke noge i ovo je još jedna neistina i laž“, poručio je Vučić.

Komentarišući naslov u jednom dnevnom listu da je psihijatrijski slučaj, kaže i da nema problem s tim i primetio da „kada i takav pobeđuje šta bi tek uradio da je pametan“.

„To govori o njima, kada nemate programe i planove ispliva mržnja“, poručio je.

 

O Leposaviću:Naučili smo već,iz CG odlaze na proslave Oluje

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući to što je Zdravko Krivokapić pokrenuo proceduru za smenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića u Crnoj Gori zbog izjave o Srebrenici, da se Srbija ne meša u unutrašnje odnose u CG, ali da smo u Srbiji već prilično naučili o tome na primeru da iz CG odaze na proslave Oluje i tome slično.

„Ne mešamo se u unutrašnje odnose Crne Gore, a mi ćemo nastaviti da pomažemo svom narodu u CG, ali mislim da i svi građani Srbije treba da znaju da smo mi već prilično naučili da iz CG odlaze i na proslave Oluje i da svaki put moraju da dobro čuju i pažljivo slušaju ono što govore i predstavnici NATO, Stejt Departmenta i Brisela, a da malo ređe čuju ili ne moraju da čuju ono što kaže Beograd“, naveo je Vučić odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše potez premijera Krivokapića.

Dodao je da ljudi koji su na vlasti u Crnoj Gori imaju pravo na to.

Vučić ističe da je, sa druge strane, naša obaveza, da pokazujemo poštovanje i prema tuđim žrtvama, kao i što pokazujemo prema svojim, ali i da ljubomorno čuvamo i štitimo državne i nacionalne interese Srbije.

Kako je rekao, vidi se koliko to nije lako i jednostavno i koliko je Srbija po tom pitanju usamljena.

„Use i u svoje kljuse, ne mislim da postoji za nas bilo šta važnije od toga – da negujemo kulturu sećanja, a da razvijamo ekonomiju i gradimo puteve, bolnice i drugo. Tako ćemo najbolje sačuvati budućnost našeg naroda“, naglasio je Vučić.

Kako je rekao, poštujući tuđe žrtve, ali nedajući i vraćajući sećanje na sopstvene žrtve, jer ćemo tako pokazati odgovoran stav prema sveme što je bilo na prostoru bivše Jugoslavije.

Leposavić je ranije izjavio da će priznati genocid u Srebrenici „kada se to nedvosmisleno utvrdi“, te da je sud u Hagu gde je suđeno za taj genocid „izgubio svoj legitimitet“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Umerena kiša

Trenutna temperatura 14°C

Umerena kiša

Utorak
Poslepodnevni pljuskovi

Max: 22°C
Min: 14°C

Poslepodnevni pljuskovi

Vremenska prognoza za 5 dana