Vučić:Sam ću odgovarati na sva pitanja o KiM, dan ili dva tanjug

Objavljeno: 10.09.2022. 10:26 Izmenjeno: 10.09.2022. 10:30

Pred nama su najteži meseci, pre svega, u političkom smislu i ne laki u finanijskom smislu.

foto tanjug

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će na sedinici skupštine o KiM, koja je zakazana za 13. septembar, sam odgovarati na sva pitanja poslanika i da nije siguran da će sve moći da se završi u jednom danu.

Vučić je odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše to što pojedini tajkunski mediji pišu da je od slogana – „Mir, stabilnost Vučić“ ostalo samo Vučić i šta očekuje od predstojeće skupštinske sednice i rasprave o pregovorima sa Prištinom i ko će sve učestvovati, rekao da je bilo više zahteva različitih poslaničckih grupa i SNS i opozicionih koje su tražile raspravu i podnošenje izveštaja.

Kaže da vlada podnosi izveštaj koji ide na usvajanje, kritiku i sve drugo.

„Pošto je tek izabran mandatar, biću sam u skupštini i sam ću odgovarati na pitanje svih poslanika, neću napustiti sednici ni jedan sekund. Da li će sve moći da se završi u jednom danu ili dva dana… Ja sam to vreme posvetio skupštini i poslanicima i građanima, da odgovorim na sve. Mislim da će ljudi moći da vide koliko odgovornosti i neodgovornosti ima u svemu tome. Verujem da će ovaj prvi princip odovornosti i ozbiljnosti, nadam se, biti preovlađujući“, istakao je Vučić.

Kada je reč o pisanjima pojedinih medija, Vučić je zapitao da li mi to nemamo mir i da li je neko građane pozvao na mobilizaciju.

„Kada neko svaki dan laže, da im odgovarate izgubi smisao, mi danas imamo više stabilnosti nego mnoge zemlje EU u svakom smislu, od političkog, energetskog do bezbednosti snabedavnja hranom. Pred nama su najteži meseci, pre svega, u političkom smislu i ne laki u finanijskom smislu. Ali, ni od čega ne odustajemo – povećavaćemo i plate i penzije kako smo reklli i za sada uspevamo da održimo finansijsku stabilnosti i dobre bilanse uprkos problemima zbog velikog uvoza energenata“, naveo je Vučić.

Istakao je da će država učiniti sve da naša zemlja ne prođe lošije od svih drugih zemalja tokom zime.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Nedelja
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana