Vučić: Razumem ljude na KiM i transparente na jezeru Gazivode Tanjug

Objavljeno: 26.09.2020. 11:33 Izmenjeno: 26.09.2020. 11:49

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je  da razume reakciju Srba sa KiM koji su okačili transparente zahvalnosti predsedniku SAD Donaldu Trampu, jer su od drugih američkih predsednika i administracija „mnogo pretrpeli“

„Srbi na KiM se nadaju i čekaju dobar signal, neko im je rekao da će se napraviti fizibiliti studija kako bi se podelilo energetsko bogatstvo Gazivoda, pošto do sada nisu imali ni jedan kilovat. Za mene je to što su okačili ljudska reakcija i to su sami uradili“, rekao je Vučić.

Tramp je, dodaje, doneo i novi „vetar“ u razvoju odnosa Srbije i Amerike, i veruje da će takav odnos prema njemu ostati, bez obzira na ishod predsedničkih izbora u Americi.

„Mislite da treba da volimo i klečimo pred onima koji su bombardovali našu zemlju? To se neće dogoditi“, naglasio je Vučić.

Kaže da je ambasador SAD Entoni Godfri promenio pristup i da je zato toliko poštovan u Srbiji i zbog čega je popularnost Amerike u Srbiji porasla, prema istraživanjima, za samo 11 meseci sa 8,5 na skoro 26 odsto.

Vučić: 60 odsto stranih investicija za ceo ZB završi u Srbiji

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da 60 odsto stranih direktnih investicija za ceo Zapadni Balkan završi u Srbiji.

„To nikad ranije nije bilo“, istakao je Vučić, odgovarajući na novinarska pitanja u Pranjanima.

On je rekao da čeka 30. septembar i da će zatim moći da kaže da li će Srbija biti broj jedan u Evropi po stopi rasta.

„Onda bismo mogli da budemo i u poslednje tri godine ukupno broj jedan ili broj dva“, rekao je Vučić.

Jedino Irska, procenjuje, može da bude ispred Srbije, zbog američkih kompanija – Epla, Majkrosofta, Gugla.

„Ovo drugo, što je zasnovano na industriji, u svemu drugom Srbija je bolja“, poručio je Vučić.

Negativni tekstovi pokušaj da se zaustavi rast Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je  da će u naredna dva dana objaviti analizu izveštavanja regionalnih medija o unutrašnjim dešavanjima u Srbiji, te istakao da time ne želi da se meša u njihovu uređivačku politiku, već da ukaže koliko ima negativnih tekstova, ne samo o srpskom rukovodstvu, već generalno o našoj zemlji.

„Suština je u tome da mnogi žele da Srbija bude slaba, a pošto vide da nije slaba, zato se javljaju pokušaji da se zaustavi njen ekonomski rast“, rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da Srbija nema interese, niti želju, da menja bilo kakve granice, niti da državno rukovodstvo to zanima.

Jedino što državu zanima, ističe, jeste da se poštuju prava srpskog naroda, kao što Srbija poštuje prava svih drugih naroda, kao i da ima najbolje ekonomske odnose sa svima u regionu.

Vučić je tako odgovorio na pitanje novinara da prokomentariše naslovnu stranu jednih podgoričkih novina na kojoj je objavljeno – „Vučić obnavlja Dušanovo carstvo, region bi trebalo da se zabrine“.

„Srbija želi mir u regionu i poštuje sve. Ali, svakodnevno je svima dozvoljeno da se mešaju u untrašnje stvari Srbije i svi to rade“, ukazao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 16°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Promenljivo oblačno

Max: 22°C
Min: 14°C

Promenljivo oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana