Ostaće upisano da je Podgorica pretekla Prištinu Tanjug, Studio B

Objavljeno: 07.07.2021. 11:45 Izmenjeno: 08.07.2021. 11:20

„Nažalost u istoriji će ostati da je Podgorica pretekla Prištinu“, istakao je Vučić povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, povodom usvajanja rezolucije o Srebrenici u kosovskoj skupštini, rekao da je upozoravao na to, i naglasio da jedino iznenađenje to da je Podgorica u tome bila „revnosija“ i brža od Prištine.

Vučić je podsetio da je, kada je crnogorski parlament usvojio rezoluciju o Srebrenici, upozorio da će krenuti poplava istih rezolucija u svim parlamentima u okruženju, da će svi želeti jasno da se izjasne i izraze da su Srbi počinili genocid i pokažu svoje orpedeljenje tobože za dobrosuedske odnose, ali time pre svega zadaju Srbiji udarac. „Iznenađujuće je da je Podgorica u tome bila revnosija i brža od Prištine“, naglasio je on.

Te rezolucije, kaže, će se nastaviti, ali je izrazio uverenje da će negde moći da se izbegne zbog dobrih odnosa.

„Nažalost u istoriji će ostati da je Podgorica pretekla Prištinu“, istakao je Vučić.

Kazao je i da u Srbiji ima mnogo njih koji bi hteli da je Beograd pretekao Podgoricu, ali, dodaje, srećom, nisu na vlasti.

Upitan za dolazak Veslija Klarka na Kosovu rekao je da ne želi to da komentariše.

„Oni tamo imaju faktičnu vlast na terenu, šikaniraju Srbe svakog dana, ali ako želite da kažete da će da stvore silnu vojsku koja bi mogla da ugroziti Srbiju, postoje precizne matematičke računice, nemam straha“, objasnio je on.

Osim ljudskih resursa, dodaje, nemaju baš ništa.

„Nemam strah po tom pitanju, ali me brine, jer bilo kakav problem da se dogodi to će biti problem za nas jer, najbrže napredujemo i problem bi uticao na investitore. Više od 60 odsto direktnih stranih investicija završava u centralnoj Srbiji“, podsetio je on dodajući da je to ključno za nas.

Na pitanje da prokomentariše poruku izaslanika SAD za Balkan Metjua Palmera da ZSO mora da se primeni, rekao je da je zahvalan Palmeru i američkoj ambasado koji govore o neophodnosti primene ZSO.

„Međutim nisam siguran da će to neko želeti da čuje u Prištini. Naprotiv gotovo to nikoga tamo ne zanima“, zaključio je Vučić.

 

Plašim se teškog pogoršanja situacije već tokom leta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nam brojevi zaraženih od korone rastu i da se plaši da ćemo već tokom leta imati teško pogoršanje epidemiološke situacije.

„Plašim se da ćemo pre jeseni imati teško pogoršanje, već na leto“, rekao je Vučić je odgovarajući na pitanja novinara u Specijalnoj bolnici za cerebrovaskularne bolesti „Sveti Sava“.

Kaže da su, brojevi, još uvek ne tako veliki, ali da je loše to što se beleži njihov porast, kao i da strahuje od novih sojeva kovida 19.

Predsednik je kazao da će do 1. septembra biti završena izgradnja nove kovid bolnice u Novom Sadu, kao i da trenutno imamo dovoljno svih aparata i lekova.

Rekao je da su mu se svi smejali kada je Srbija nabavljala lek za lečenje korone, a da je sada EU donela odluku da je reč o najboljem leku protiv korone.

Vučić je nalgasio da je Srbija na vreme nabavila taj lek kao i sve drugo, zbog čega sada nema probleme ni sa aparatima, niti lekovima i bolničkim i ljudskim kapacitetima.

Napomenuo je da svako povećanje broja zaraženih i pogoršanje epidemiološke situacije ubija ekonomski razvoj Srbije i stopu rasta i da se zato veoma pažljivo prati nova epidemiološka situacija.

Na pitanje da li je bilo neophodno organizovati konferenciju za medije unutar bolnice pošto ima puno ljudi, Vučić je rekao da je on kriv zbog toga i izvinio se pristunima i dodao da to nije konferencija već odgovaranje na pitanja novinara, kao i da nije očekivao da će doći toliki broj medijskih ekipa.

„Zašto ste došli da mi postavite pitanje ako ste zabrnuti za svoje zdravlje“, odgovorio je Vučić novinarki koja mu je postavila pitanje i dodao da to razume kao licemerje.

Ovde vas ima 30 i izvinitie što se ne ponasamo odgovorno, nisam mislio daće vas biti toliko, poručio je Vučić.

Dodao je da je pre neki dan u Hali Pionir bilo između 5.000 i 6.000 ljudi i da to onda nije nikome smetalo.

 

Vakcinišemo sve turiste u karantinu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da se vakcinišu svi turisti koji uđu u Srbiju i ostanu u karantinu, a da to važi i za državljane Indije.

Vučić je, odgovarajući na pitanje u vezi navodnih karantin turista, odnosno što sve više Indijaca dolazi u Srbiju gde se zadržavaju i nastavljaju ka Bliskom istoku, te pitanje da li je to irizik po javno zdravlje, rekao da prvi put čuje za „karantin turiste“.

„Rekli smo da sve ljude koji ostanu u karantinu vakcinišemo odmah, a tako i Indijce i sve druge“, objasnio je on.

Vučić je kazao da oni dolaze sa negativnim PCR testom, da se prvi dan po dolasku vakcinišu, i da četvrtog dana ponovo rade PCR test.

„Postoji kod nas kod kosmopolitski orijentisanih ljudi, a ksenofobija je, da se traže razlozi što bi trebalo nekome nešto da zabranimo“, konstatovao je on.

Vučić je kazao da bi hoteljeri, ako ne bi dozvolio dolazak turista, rekli zabravio im je Vučić da imaju goste iz Indije.

Hvala Orbanu na podršci, dolazi ovih dana u Beograd

 

Predsednik Srbije zahvalio je premijeru Mađarske Viktoru Orbanu na pozivima da Srbija treba da uđe u EU, a zbog čega je trpeo kritike u nekim hrvatskim i nemačkim medijima, ali i u nekim u Srbiji, i najavio da će Orban sutra ili prekosutra doći u Beograd i da će imati priliku i lično da mu zahvali.

„Vidim da su ga napali u tajkunskim medijima danas. Valjda je čovek kriv što se zlaže da Srbija bude deo EU. Sada treba mi da ga napadamo… Neki tajkuni razmišljaju samo o svojim parama i svom džepu, ne umeju čak ni hvala da mu kažu“, naveo je Vučić.

Predsednik poručuje da jedino može da mu kaže – hvala.

„Reč je o dobrom prijatelju Srbije, imamo odlične odnose i sa Mađarskom i Mađarima u Vojvodini nijedan problem godinama nemamo, radimo na svemu zajendički i borimo se zajednički. Hvala što je imao dovoljno hrabrosti da Srbiju u pozitivnom smislu predstavi i da trpi kritike zbog toga i u Hrvatskoj, ali nažalost i u Srbiji, pošto imamo tajkune koji su samo zadovoljni kada kradu na medijskim sekundama, a ne ako neko kaže neku lepu reč za našu zemlju“, naveo je Vučić.

 

 

One Response to “Ostaće upisano da je Podgorica pretekla Prištinu”

  1. petar каже:

    Pa tako je to predsednice, mi njih vakcinama a oni nas kamenjem i priznavanjem geneocida, krivokapic je vecisiptar od siptara, za ime boga ni jednu vise vakcinu ni za bosnu niza crnu goru ni za makedoniju koja sada dize spomenik za srebrenicu ? vakcine za srbiju i republiku srpsku i deklarisane srbe iz crne gore i to je to !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 31°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana