Vučić:Odluka od predsedničkom kandidatu 7.marta Tanjug

Objavljeno: 01.03.2022. 11:13 Izmenjeno: 02.03.2022. 17:04

Rekao je da je za 7.mart zakazao sednicu Predsedništva SNS.

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić najavio je da će naprednjaci odluku o kandidatu za predsedničke izbore doneti 7. marta, ali i primetio da Srbija trenutno ima većih briga od izbora.

Vučić je, na pitanje da li će sutra, kada se se očekuje raspisivanje predsedničkih izbora početi sa prikupljanjem potpisa, rekao da neće.

„Naravno da ne počinjemo, jer nismo doneli ni odluku oko kandidata“, objasnio je on.

“Ko će sada da se bavi izborima, bezbroj problema i muka imamo. Koga sada briga za izbore, ima mesec dana do izbora“, naglasio je on.

Nema razloga za podizanje borbene gotovosti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je , povodom podizanja borbene gotovosti hrvatske vojske, da nema razloga za podizanje borbene gotovosti Vojske Srbije, te da ne želi da to radi predstave radi.

„To je njihovo pravo. Neka rade svoj posao. Mi nemamo razlog da podižemo borbenu gotovost. Ne radimo to predstave radi”, poručio je on.

Na pitanje da prokomentariše izjavu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da prati situaciju u susedstvu, kazao je da je lepo što prati.

„Trebalo je da ga pozovem na otvaranje radova na autoputu. Siguran sam da je radostan zbog toga. Imamo mnogo toga još, posebno sam siguran da će da prati našu prugu od 200 kilometara na sat, oni nemaju ni prugu ni voz za te brzine“, naglasio je on.

Na pitanje o hajci koju vode hrvatski mediji protiv njega u Srbije, ukazao je da je dovoljno da se pogleda kako televizije i novine u Hrvatskoj unisono vode tu kampanju sa željom da se naškodi Srbiji.

„To nije fer i korektno, ali razumem. Zašto bi oni bili na strani uspešne Srbije. Kako da objasne da Srbija ima bolji Klinički centar, da gradi mnogo više autoputeva? Imali su tri puta više kilometara autoputeva pre 12 godina, a danas se približavamo po broju kilometara autoputeva Hrvatskoj, koja je inače jedna od najbolje autoputevima umreženih zemalja“, objasnio je on.

Vučić je uz opasku, zašto bi bili radosni, navodeo da je, kada je postao premijer BDP Hrvatske bio na 43 milijardi evra, a Srbije na 35 milijardi evra, a danas je 53 milijardi evra.

„Ko im je kriv za to? Ja sam im kriv. U svim ovim problemima to je neka stvar koja me pomalo obraduje. Kada vidite osmeh na mom licu onda je to zadovoljstvo zbog njihovog nezadovoljstva“, poručio je on.

Podržavamo teritorijalni integritet, ne podržavamo sankcije

Za sve što se odnose na kršenje teritorijalnog integriteta, Srbija se pridružuje, a u pitanjima koja se tiču uveođenja sankcija – Srbija se ne pridružuje, izjavio je  predsednik Aleksandar Vučić.

On je tako odgovorio na pitanje kako će se Srbija postaviti na glasanju na specijalnoj sednci Generalne skupštine UN (GS UN), koju je u nedelju sazvao Savet bezbednosti UN, o napadu Rusije na Ukrajinu.

„Što se tiče raznih glasanja, juče smo imali devet glasanja, u osam se nismo pridružili, u jednom jesmo. Danas imamo jedno, gde ćemo da se pridružimo i tako svaki dan…“, rekao je Vučić.

Kako je istakao, za sve što se tiče rušenja i kršenja tetirorijalnog inetrgiteta Srbija će da se pridružuje, a kada su u pitanju sankcije, Srbija se neće pridruživati.

I, tako će, kaže, biti bar dok možemo da izdržimo i, kako je rekao, „još ovo malo dok je on de fakto predsednik Republike, a posle toga kada se izabere neko drugi, onda je to drugačija priča“.

Nadlezni ce ispitati navode,a ko je bio 2007.na vlasti?

Nadležni organi će ispitati navode o pola miliona franaka v.d. direktora „Puteva Srbije“ Zorana Drobnjaka na računu u švajcarskoj banci, izjavio je predsednik Alekasndar Vučić, ali i javno upitao ko je bio na vlasti te 2007. godine, kada je Drobnjak, prema pisanju medija otvorio račun u toj zemlji, navodeći da SNS nije tad bila ni blizu vlasti, niti je uopšte postojala u to vreme.

Na konstataciju da je Vučić juče pozvao da se ispitaju navodi u vezi sa Drobnjakom i drugima koje je objavio KRIK, i odakle više od 500.000 franaka u švajcarskoj banci, te da je možda prilika da Drobnjak sada odgovori na to, Vučić je rekao da Drobnjak svakako ima obavezu da na to odgovori, ako želi danas, a da će nadležni organi svakako da ispitaju odakle mu novac.

„Ali, onima koji su bili toliko licemerni da nisu primetili u istoj Švajcarskoj račune sa mnogo većim iznosima novca onih koje i vaša TV kuća podržava… Žao mi je zbog toga, ali toga će izgleda uvek da bude“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanje „Juronjuza“.

On se obratio i lično Drobnjaku pitanjem „kada je stavio taj novac tamo“.

„To je 2007. godine. Ko je bio na vlasti tada? Opet maca pojela jezik…“, rekao je Vučić, dodajući da tim rečima ne želi da nipodaštava samo pitanje novinara, već se obraća svima koji prenebregavaju činjenicu u kom se periodu to desilo i kada je najviše novca izneto iz zemlje.

„Nije SNS bila ni blizu vlasti.. Nije bila ni formirana u tom trenutku“, rekao je Vučić i dodao da ljudi mogu o svemu sami da zaključe.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 6°C

Pretežno oblačno

Četvrtak
Oblačno

Max: 7°C
Min: 4°C

Oblačno

Vremenska prognoza za 5 dana