Vučić: Sit sam i umoran od gluposti koje dolaze iz Prištine Tanjug

Objavljeno: 04.07.2020. 12:25 Izmenjeno: 05.07.2020. 13:39

Ako Albanci na nastavak dijaloga dolaze da bi pričali o međusobnom priznanju, onda je bolje da ni ne dolaze, poručio je predsednik Vučić i dodao da on o tome neće da razgovara, te da ga interesuje samo Srbija.

foto Tanjug

Vučić je na pitanje novinara da li kao simbol ujedinjenja vidi spremnost Albanije da ustupi luku Drač tzv. Kosovu i početak funkcionisanja zajedničke energetske mreže Tirane i Prištine, kazao da je „sit svih tih njihovih gluposti“.

Malo je, kaže, umoran od tih njihovih izjava, a posebno kada kažu da oni dolaze da pregovaraju o međusobnom priznanju.

„Nemojte da dolazite onda, ja ne dolazim da pregovaram o međusobnom priznanju i to kažem i njihovim “mamama i tatama“ i ovim nesrećnicima dole koji ne znaju šta da kažu“, rekao je Vučić.

Najavio je da će u narednih deset dana imati niz susreta i razgovora sa najvišim evropskim zvaničnicima, a sledi, dodao je, i početak dijaloga.

„Toliko sam sit da slušam njihove gluposti, a da ne pričam o svemu drugom. Kao što vidite aršini su različiti, ne dvostruki već trostruki i višestruki“, rekao je Vučić.

Oni misle da čeznem za pohvalama, primetio je i dodao: „Oni misle da ja čeznem da u nekim idiotskim medijima budem De Gol, mnogo pametan i kako nisam veliki diktator, što će inače, da pričaju ako ne budem poslušan. A mene interesuje samo moja zemlja“.

Nema ambasadora da ih spasi, narod je odlučio

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je da vlasti u Šapcu odlažu priznanje poraza na izborima, jer se nadaju da će ih spasiti neki ambasador, ali dodaje da toga neće biti, jer je narod odlučio.

„Kada izgubite sa 12.000 glasova niste u stanju da prihvatite gubitak. Dušan Petrović, Nebojša Zelenović ni posle 25 godina na vlasti kada izgube sa 12.000 glasova ne mogu da predaju vlast, jer moraju da prikriju svoj lopovluk“, kazao je on.

Vučić je, upitan za stanje u Šapcu rekao da su uveli vanrednu situaciju da bi opstali još 7, 10 dana na vlasti, nadajući se da će se desiti neko svetsko čudo, da će ih spasiti neki ambasador.

„Nema tog ambasadora koji može da ih spasi, narod je odlučio“, podvukao je on.

Vučić je ukazao da dosadašnje vlasti u Šapcu imaju većinu u GIK, da su prethodno rekli da je sve bilo u redu na izborima, jer su verovali u sopstvene laži da su dobro prošli na glasanju.

„Kada su videli rezultate onda su rekli da je bilo nepravilnosti, da nije bilo voska na kovertama, a oni taj vosak nisu doneli. Kako vas nije stid?“, upitao je Vučić šabačke vlasti.

Ukazao je da nema spasa da mogu da dalje prikriju svoj krminal.

Što se vanredne situacije u Šapcu tiče i tvrdnji da navodno nemaju testova rekao je da u tom gradu imaju sve tri vrste testova.

Nema nove pomoći,ugrozila bi stabilnost i stopu javnog duga

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da država ne razmatra novi paket mera pomoći privredi zbog korona virusa, jer bi na taj način ugrozila stabilnost i stopu javnog duga.

„Nema, ne može da obezbedi država još para (za pomoć privredi). Ako bude obezbeđivala još više, država će da ugrozi stabilnost i stopu javnog duga, a ja sam obećao narodu da nećemo preći stopu javnog duga 60 odsto u odnosu na BDP, što je Mastriht nivo“, rekao je Vučić.

Vučić je u Batajnici, upitan da li se razmatra novi paket mera privredi i kako komentariše navode sindikata da je privreda ponovo pogođena i da očekuju masovna otpuštanja, rekao da su masovna otpuštanja pojedini mediji najavljivali pre nekoliko meseci, ali da se to nije desilo i da sada u Srbiji ima 6.000 više zaposlenih nego pred početak krize.

„Što se tiče sindikata, ja volim Ljubu Orbovića (predsednika S S S S), on razume državu uvek i razumem potrebu sindikata da uvek štite radnike, i ja sam na strani radnika. Ali država nije ćup iz kojeg možete da uzmete šta hoćete“, rekao je Vučić.

Konstatovao je da je sinoć, gledajući nekoliko dnevnika i vesti po celom regionu, stekao utisak da se komunizam vratio na mala vrata.

„Sve su vesti negativne, da uzmete konopče da se obesite, a drugo je-državo daj plati! Odakle, hoćete da štampamo pare“, upitao je Vučić.

Kaže da je Srbija, i po oceni MMF, najbolje izašla iz finansijske krize, a da sad neki ponovo traže pare.

Srbija će mnogo više ulagati u ekologiju

Srbija će svakako morati mnogo više novca da ulaže u “zelenu energiju” i ekologiju, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je to rekao u Batajnici odgovarajući na pitanje novinara koliko će Srbiji biti prioitet “zeleni oporavak” i ekološka bezbednost zemlje i njenih građana..

“Svakako ćemo morati da radimo na tome i da mnogo više novca ulažemo u zelenu energiju”, kazao je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Delimično oblačno

Trenutna temperatura 30°C

Delimično oblačno

Četvrtak
Pretežno sunčano

Max: 32°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana