Vučić:Neće biti nikakve prelazne vlade Studio B,Tanjug

Objavljeno: 24.07.2018. 11:20 Izmenjeno: 25.07.2018. 11:25

Vučić kaže da u Srbiji neće biti nikakve prelazne vlade, kao što to zamišlja Savez za Srbiju, jer se vlade formiraju samo na osnovu poverenja građana i pobede na izborima.Vučić:Najlakše je kritikovati svaki predlog rešenja za KiM

foto Tanjug

„Nema nigde da prelaziš dok ne pobediš na izborima. Nema prelazne vlade, to kod mene ne funkcioniše. Moras da dobiješ poverenje naroda. To što ćes na ulici da vičeš, viči koliko hoćes“, rekao je Vučić u izjavi novinarima u Beogradu.

On je dodao da su takve prevare smislile strane službe, ali da će opozicija prvo morati da pobedi na izboirima.

Kako kaže, opoziciju „čeka na izborima u Majdanpeku“, ali mu se čini da će da pobegnu sa megdana, jer se plaše da bi zajedno doživeli katastrofu.

Ništa od ZSO, jedini cilj Prištine – zauzimanje severa KiM

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić konstatovao je danas da je jedini cilj Prištine da zauzme sever Kosova, da ih formiranje ZSO ne zanima, te da rok za ZSO ističe 4. avgusta, ali da je jasno, kao što je to rekao i ranije, da od toga neće biti ništa.

Vučić je to rekao odgovarajući na pitanja novinara u Ostružnici.

Na pitanje šta se dešava sa formiranjem ZSO, s obzirom na to da je i EU rekla da se to mora uraditi, odgovorio je – „Ništa“.

„Ništa kao i obično. Rok ističe 4. avgusta. Sećate se šta sam vam rekao, da od toga neće biti ništa“, dodao je predsednik Srbije.

„Oni imaju samo jedan cilj, a to je kako da zauzmu sever Kosova“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da Engleska nije protiv rešenja za KiM, već da žele da Srbija prizna nezavisnost Kosova i Metohije u punom kapacitetu, što, kako je naglasio nije nikakvo kompromisno rešenje.

On je, posle obilaska radova na obilaznici oko Beograda, reako da ne misli da su Englezi protiv rešenja za KiM.

„Oni, iako ne bi to definisali na takav način, žele da Srbija prizna nezavisnost KiM. Iz njihovog ugla to je za njih rešenje i to da Srbija ne dobije ništa. To za nas nije kompromisno rešenje, a Srbija je za kompromis“, kazao je Vučić.

Rekao je da nije siguran da oni nisu jedini koji tako nešto traže, ali nedvomisleno govore što je njihova pozicija od 2008.

„To je bio njihov stav i od ranije, ali su se pravili Englezi do 2008, kada su konačno priznali svoj stav. Oni se nadaju da Srbija prizna Kosovo u punom kapacitetu. Ne moram da govorim koliko je to realno“, objasnio je on.

Vučić:Najlakše je kritikovati svaki predlog rešenja za KiM

Najlakše je kritikovati svaki predlog rešenja za KiM, kaže predsednik Srbije i dodaje da u Srbiji niko nije ni za kakvo rešenje. „Najlakše je govoriti protiv i kritikovati sve“, primetio je Vučić.

„U Srbiji niko nikada nije ni za kakvo rešenje. Svi znaju da su protiv svega, ali niko ne zna zašto je to. Kada ih pitate koje je to rešenje – ne znaju i nemaju šta da kažu“, rekao je Vučić u izjavi novinarima u Beogradu.

Dodaje da on zna šta traži, šta bi mogao da ponudi narodu, ali da sve to teško ide, da nije siguran i nije optimista da će uspeti, jer o tome mora da se postigne dogovor sa drugom stranom i svim međunarodnim faktorima – SAD, EU, Rusija, Kina.

„Najlakše je govoriti protiv i kritikovati sve“, primetio je Vučić.

On je, u tom kontekstu, zapitao opoziciju da li će da pozove sve građane Srbije da glasaju za SNS kao što su rekli kada je kao premijer obećao da će plate u Srbiji za nekoliko godina biti 500 evra.

„Kada sam postao premijer i govorio o prosecnoj platio od 500 evra u Srbiji, oni su rekli kada se to desi da će pozvati sve ljude u Srbiji da glasaju za SNS“, dodao je predsednik.

Kako kaže, ponosan je na činjenicu što će u vreme njegovog mandata biti izgrađeno vise autoputeva nego za vreme Josipa Broza Tita i njegovih naslednika.

 

Ne poklanjamo, već prodajemo oružje

Srbija ne poklanja, već prodaje oružje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić i istakao da je ponosan na rezultate naše namenske industrije.

Vučić je, nakon obilaska radova na obilaznici oko Beograda, rekao da Srbija ima državnu firmu, Jugoimport SDPR, koja treba profitabilno da radi i koja prodaje oružje.

„Naš posao je da zarađujemo što je moguće više. Oborili smo rekorde prošle godine i verujem da ćemo ove prodati još više oružja“, naglasio je on na molbu novinara da prokomentariše izjavu kosovskog ministra Bedžeta Pacolija da Srbija poklanja oružje u „zamenu“ za povlačenja priznanja Kosova.

Vučić je naglasio da Srbija nema čega da se stidi kad je reč o prodaji oružja.

„Mi ne poklanjamo oružje. Mi prodajemo i ja se time hvalim. Posebno ću da držim otvorene sednice za narod i iznosim rezultate. Mi i puteve finansiramo iz toga što zarađujemo“, rekao je on dodajući da prodajemo i zarađujemo.

Istakao je da ne zna šta je smisao pomenutih optužbi sa Kosova.

„To što hoće da kažu da nemaju oružje, da treba neko da ih štiti ili im smeta što sve manje zemalja priznaje nezavisnost, ili im treba veća podrška Sulejmana Ugljanina, koji je pronašao 147 država koje su priznale Kosovo. Gde nađe tih 147, a ne zna da nađe ni 47“, objasnio je Vučić.

Rekao je da nije razumeo ništa iz optužbe, najavivši da će Srbija da prodaje još više, gde god je to dozvoljeno.

„Kažu „videli smo srpsku pušku tu i tamo“, a ja sam video američke puške svuda. Oni prodaju gde god sve stignu. Mi prodajemo u skladu sa međunarodnim pravom i nastavićemo time da zarađujemo novac“, zaključio je Vučić.

Najavio je da će, tokom posete Kini, sa kineskim kolegom Si Ðipingom razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji, te ukazao da je sada u toj zemlji ministar odbrane Aleksandar Vulin kako bi napravio dobar uvod za njegovu posetu.

 

Želimo dobre odnose i bolji položaj Srba u Crnoj Gori

Predsednik Srbije kaže da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom i bolji položaj srpskog naroda u Crnoj Gori.

Upitan da li je saglasan sa ocenom patrijaraha Irineja o stanju i položaju srpskog naroda i crkve u Crnoj Gori, predsednik je rekao da ne može da komentariše ono što izgovara patrijarh, ali da pozicija srpskog naroda svakako nije idealna.

„Nadam se da ćemo uskoro imati prilike da o tome razgovaramo i sa legitimnim predstavnicima Srba u Crnoj Gori i da ćemo imati priliku da o svim bilateralnim stavrima razgovaramo sa legitimnim i legalnim predstavnicima Crne Gore“, rekao je Vučić.

Ponovio je da Srbija želi dobre odnose sa Crnom Gorom.

„Da li smo uvek zbog svega srećni – nismo i o tome govorimo, a pretpostavljam da nisu ni ovi uvek sreći sa onim što mi izgovaramo i činimo. A, da li je pozicija srpskog naroda idelana – ko god bi to rekao, a da pripada našem rodu, čini mi se da ne bi govorio istinu“, rekao je Vučić.

 

Prosečna plata 426 evra, do kraja godine blizu 500 evra

Aleksandar Vučić izjavio da je prosečna plata u maju 426 evra, a da će uz povećanje, u novembru, ona ići na blizu 500 evra, kao što je ranije i najavio.

Vučić je to rekao u Ostružnici i naveo da ćemo imati veće prosečne zarade od skoro svih u regionu, od Makedonije, Albanije, Bugarske, Bosne i Hercegovine…a da, za razliku od Crne Gore, koja ima nešto veći prosek plate, ali i nezaposlenost iznad 20 odsto, Srbija ima 12 dosto nezaposlenih.

Kako je rekao, po visini prosečne plate približavamo se svim drugim zemljama.

 

Er Srbija najbolja kompanija u regionu

Vučić izjavio da je nacionalni avioprevoznik Er Srbija ubedljivo najbolja kompanija u regionu i da nema problema u finansiranju.

Upitan zašto je država nastavila da finansira Er Srbiju, koristeći kao osnov Strategiju za razvoj turizma, a da Ministarstvo turizma nije donelo odluku da se 12 miliona evra da toj kompaniji, Vučić je rekao da ne zna detalje, ali da sigurno zna da je država pomagala Er Srbiji zbog leta za Njujork.

„Ne znam da li je to to. Nemojte me pitati tačno, ali mislim da je to taj iznos, da je za to pomagano, a sve drugo, nemamo nikakvih problema“, rekao je Vučić.

Istakao je da je Er Srbija u regionu ubedljivo najbolja kompanija, u kojem vrlo teško funkcionišu nacionalne aviokompanije.

„Zadovoljni smo kako to funckioniše, ali mi smo mala zemlja, nismo mi Turska i Turkišerlajns, koja ima 40 aerodroma velikih i ne znam koliko malih, koja ima destinacija po svetu i koja to subvencioniše sa ne znam koliko desetina milijardi… Mi gledamo da preživimo, da ljudi imaju posao, da budemo bolji od ostalih u regionu“, naveo je predsednik.

Dodao je da se usluga popravlja u odnosu na pre četiri-pet meseci i da nema problema u finansiranju.

„Jedino ako možda nije nečija želja da nas prijavi EU, da bi neko rekao – aha, uništite svoju kompaniju da ne biste bili ispred neke kompanije u regionu. Nećemo da uništavamo svoje, čuvaćemo svoje, hoćemo da radimo dalje uspešno“, zaključio je Vučić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Pretežno oblačno

Trenutna temperatura 14°C

Pretežno oblačno

Nedelja
Pljusak

Max: 14°C
Min: 11°C

Pljusak

Vremenska prognoza za 5 dana