Vučić:Nadam da dobijamo novi standbaj aranzman s MMF tanjug

Objavljeno: 24.09.2022. 10:49 Izmenjeno: 24.09.2022. 10:49

Naša zemlja će opstati, gledaćemo da preživimo, uz što manje muka za građane i da sačuvamo privredu što je moguće više.

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će Srbija postići novi stendbaj aranžman sa MMF-om koji podrazumeva i finansijska sredstva i istakao da bi to značilo dodatnu sigurnost za kupovinu energenata, a pre svega struje.

Vučić je tako odgovorio na pitanje da li je izgledno da Srbija dobije novi stendbaj aranžman koji podrauzmeva i finanskijska sredstva.

„Nadam se da, to bi značilo dodatnu sigurnost i za kupovinu energenata i pre svega za kupovinu struje tokom najtežih zimskih dana. I opet neznalicama da kažem da mi stalno kupujemo tokom zime struju i da je nikada nismo imali dovoljno“, rekao je Vučić.

Napomenuo je da se zemlja industrijski razvija i da se danas troši skoro sedam odsto više struje nego pre i da je logično da mora i da se uvozi, s obzirom da nijedna vlast pre sadašnje nije izgradila ništa od energetskih kapaciteta u poslednjih 40 godina.

„Niko nije izgradio u poslednjih 40 godina nijedan novi kapacitet osim nas, što sada završavmao novi termo blok u Kostolcu B3 i to će sledeće godine biti u funkciji i što smo radili gasovod od 402 km, što spašava Srbiju tokom zime“, rekao je Vučić.

Kaže da će Srbija uspeti u tome, da će biti mnogo teško i bezbroj briga i problema i nikad teže vreme.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Petak
Oblačno

Trenutna temperatura 9°C

Oblačno

Subota
Jak vetar

Max: 14°C
Min: 6°C

Jak vetar

Vremenska prognoza za 5 dana