Vučić:Lično sam se uključio da napunimo sva skladišta Tanjug

Objavljeno: 04.02.2022. 22:05 Izmenjeno: 15.02.2022. 10:18

Naglasio je da je Srbija jedna od retkih zemalja koja nije za građane povećala cenu struje i gasa, iako te cene svuda u Evropi drastično skaču

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ida će biti napunjena sva skladišta i da se u to i lično uključio, kako bi se naša zemlja obezbedila ako dođe do bilo kakvih vanrednih dešavanja u svetu.

„Lično sam se uključio i pozvao sve timove u Srbiji da se obezbedimo, da sva skladišta napunimo“, rekao je Vučić.

Vučić je u intervjuu Pinku rekao da su mu se smejali kada govori o tome, ali da Kina u ovoj situaciji kupuje sve što može i svih delova sveta, i gas, ugalj, sve sirovine, ne pitajući za cenu transporta.

Predsednik Srbije kaže je naša zemlja uspela da utisne određene količine gasa u skladišta Banatski dvor i da danas imamo tu, u našem delu, rezeve od 86,8 miliona kubnih metara gasa, što je dovoljno za desetak dana.

Dodao je da u ruskom delu skladišta postoje rezerve od 164 miliona kubika i da oni to ne troše.

Vučić je rekao da je Srbija kupila i mazut, kako bi, šta god da se desi, imali alternativno gorivo.

„Kad vidite da dolaze teška vremena u svetu obezbedite svoje građane“, istakao je Vučić.

Dodao je da je za privredu cena struje ograničena na 75 evra po megvata sati, što je ubedljivo najniža cena u Evropi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je  da je apsolutno siguran da će biti ostvaren cilj da u 2025. prosečna plata u zemlji pređe 900 evra.

Istakao je da je to cilj i da je sada siguran da će do kraja 2025.godine on biti postignut.

„Jedino što me brine je situacija u svetu. Regionalne probleme, uz sve muke i igranke sa zapada, sve ćemo da prevaziđemo i sve ćemo da izdržimo, ali brine me situacija u svetu, jer ona ruši tržište svega“, kazao je Vučić za TV Pink.

Naš cilj da u 2025.godini apsolutno siguran da ćemo preći 900 evra.

Izrazio je nadu da će se centralne banke ponašati odgovorno, a Srbija, kaže, mora črsto držati kurs dinara.

Mora se ponuditi ozbiljna politika, a ne rusenje svega

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naglasio je  da je u politici potrebno ponuditi ozbiljna politika, a ne rušenje i sklanjanje svega i da je ono što radi opozicija, kako je rekao, nepodnošljiva lakoća neodgovornosti.

„Sebe obmanjuju izmišljenjim istraživanjima, stvarna neće da pogledaju, a iz njih bi naučili mogo. Ne žele da uče već žele da upadnu negde, da im nestso padne s neba, kao mala deca se ponašaju. U politici morate da mnogo više ponudite građanima, više odgovornosti, sigurnosti“, rekao je Vučić za TV Pink.

Ukazao je na svoje iskustvo iz 2011. kada je njegova stranka bila u opoziciji, kada mu je jedan šef mesnog odbora rekao da partija ima problema jer Borisa Tadića mnogo vole žene zato što je lep.

„Negde pred kraj sastanka rekao sam mu „radićeš u gradskom odboru, ali prepusti mesni odbor nekom drugom, jer si pokazao da potcenjuješ žene, jer one za razliku od muškaraca uvek biraju stabilnost, ozbiljnost i odgovornost“, rekao je on.

Zahvalio sam mu se i što je pokazao da nismo dobra alternativa Tadiću, jer su se ljudi plašili ratova, sukoba, te je stranka morala da pokaže da ne vodi hazardersku politiku.

I danas možete da vidite da žene u Srbiji biraju upravo budućnost, brinu o svojim roditeljima, braći, ali i deci“, podvukao je on.

Vučić je naglasio da se politika ne vodi tako što se želi zaustaviti Makiš, i metro, jer su lagali naciju da je problem u reni bunarima.

„Neki kažu kandiduju se što je kvadrat u Beogradu na vodi dostigao 10.000 evra, a to je najbolji dokaz da je Srbija napredovala. Naša struja je najjeftinija u Evropi, može da se meri samo sa cenom u Ukrajini i Gruziji. Ali oni nikada o pozitivnim stvarima“, istakao je Vučić.

Govoreći o spomeniku Stefanu Nemanji poručio je da ne misli svako da treba da se premesti spomenik koji je veličanstven i istakao da će trg, kada bude završen, biti izvanredan.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Subota
Sumaglica

Trenutna temperatura 6°C

Sumaglica

Nedelja
Moguća kiša

Max: 6°C
Min: 4°C

Moguća kiša

Vremenska prognoza za 5 dana