Vučić:Izjave iz Prištine mogu ugroziti stabilnost regiona Tanjug

Objavljeno: 11.05.2017. 13:52 Izmenjeno: 11.05.2017. 22:19

Predsednik Vlade Aleksandar Vučić je, na sastanku sa evropskom komesarom za unutrašnje tržište, industriju, preduzetništvo i mala i srednja preduzeća, Elžbijetom Bjenkovskom, izrazio bojazan da će poruke i ideje o stvaranju velike Albanije, koje dolaze iz Prištine, ugroziti regionalnu stabilnost.

Vučić i Bjenkovska razgovarali su o evropskom putu Srbije, problemima u dijalogu sa Prištinom i podršci EU Srbiji kroz programe za podršku malim i srednjim preduzećima.

„Ključni spoljnopolitički prioriteti Srbije su članstvo u EU, regionalna saradnja i jačanje odnosa sa susedima, kao i nastavak politike pomirenja. Srbija je kredibilan partner Evropske unije“, naglasio je premijer Vučić.

On je izrazio bojazan da će nedavne poruke i ideje o stvaranju velike Albanije, koje dolaze iz Prištine, usporiti dijalog i ugroziti regionalnu stabilnost, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Evropska komesarka čestitala je premijeru Vučiću pobedu na predsedničkim izborima u Srbiji.

Bjenkovska je istakla da je Srbija stub stabilnosti u regionu i da je neophodno raditi na održavanju mira i dobrosusedskih odnosa.

Ona je pozdravila i ekonomske promene koje je srpska vlada sprovela i naglasila da je neophodno raditi na privatizaciji velikih javnih preduzeća.

Premijer Vučić je istakao da veruje da je region Zapadnog Balkana spreman za dublji oblik ekonomske integracije kroz uspostavljanje jedinstvenog tržišta, što bi podiglo konkurentnost regiona u celini.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Ponedeljak
Vedro

Trenutna temperatura 20°C

Vedro

Utorak
Pretežno sunčano

Max: 34°C
Min: 20°C

Pretežno sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana