Vučić:Hvala penzionerima na podršci državi,biće penzije veće Tanjug

Objavljeno: 10.02.2022. 13:15 Izmenjeno: 12.02.2022. 12:16

Penzioneri u Srbiji, njih nešto više od 1,66 miliona, koliko ih ima na platnom spisku Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO), danas dobijaju državnu pomoć u iznosu od po 20.000 dinara.

Predsednik Aleksandar Vucicć zahvalio je penzionerima, kojima je danas isplaćena pomoć od po 20.000 dinara, na podršci koju pružaju svojoj državi od 2014. godine, poručujući da će imati veće penzije.

„Dragi penzioneri, 20.000 dinara državne pomoći nije mali novac, ali ja znam da je to gotovo ništa u poređenju sa onim koliko ste vi dali našoj zemlji, gradeći našu zemlju, stvarajući uslove za sve nas koji smo dolazili posle vas, da možemo da živimo pristojno i da imamo drugačiju i bolju budućnost“, rekao je Vučić u video snimku objavljenom na instagram profilu „Budućnostsrbije“.

Predsednik je rekao da, više od svega toga, želi da im se zahvali na tome što su od 2014. godine uvek bili uz svoju državu, i u najtežim trenucima podržavali njene mere, da bi Srbija mogla da ide napred, da bismo mogli da gradimo više puteva, pruga, bolnica, škola i vrtića.

„Hvala vam za nesebičnu podršku, a ja vam obećavam da ćemo brinuti još više i bolje i da ćete imati veće penzije i bolji život“, poručio je Vučić.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Sreda
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Četvrtak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana