Vucic:Francuske investicije najbolja preporuka za Srbiju tanjug

Objavljeno: 29.09.2022. 10:22 Izmenjeno: 29.09.2022. 12:37

Najbolji dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle, gde su zadovoljne i dobro posluju jeste upravo kontinuirano povećanje investicija.

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle i gde one dobro posluju.

On je posle sastanka sa predstavnicima francuskog poslovnog udruženja Pokret francuskih kompanija-MEDEF na instagram profilu „Budućnost Srbije“, napisao i da je njihovo sve veće prisustvo u našoj zemlji „najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže“.

„Najbolji dokaz da je Srbija mesto gde su francuske kompanije dobrodošle, gde su zadovoljne i dobro posluju jeste upravo kontinuirano povećanje investicija, izvoza i proizvodnih kapaciteta francuskih kompanija koje već uspešno posluju u Srbiji, a njihovo prisustvo je najbolja preporuka drugim kompanijama da im se pridruže. Živela Srbija! Živela Francuska!“, napisao je Vučić na na instagram profilu „Budućnost Srbije“.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa predstavnicima udruženja MEDEF, koje je predvodio Kristofer Peti, istakao da su ekonomska i politička stabilnost, kao i sveobuhvatne reforme dovele Srbiju na lidersku poziciju, kao jednu od svetski najpopularnijih investicionih lokacija, a da su kontinuirana saradnja i prisustvo francuskih kompanija i povećanje investicija najbolja preporuka drugim globalnim kompanijama da svoje poslovanje započnu u našoj zemlji.

 

Teme razgovora predsednika Vučića i predstavnika najvećeg udruženja poslodavaca u Francuskoj bile su i hrana, ekologija, obnovljivi izvori energije, razvoj IT sektora i softverske industrije, finansiranje projekata, kao i razvoj glavnog grada i zainteresovanost francuskih kompanija za učešće u realizaciji projekta rekonstrukcije i modernizacije brze pruge Beograd-Niš.

 

Obe strane su se saglasile da je zajednička misija privrednika i svake države da rade na promociji i jačanju malih i srednjih preduzeća, koja zapravo čine oslonac svake zdrave privrede.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Četvrtak
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Petak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana