Vučićević: Pretnju zatvorom  Boška Obradovića smatram najstrašnijim oblikom fašizma Studio B

Objavljeno: 26.09.2019. 16:54 Izmenjeno: 26.09.2019. 17:23

Pretnje kakve je Boško Obradović uputio meni lično i dnevnom listu  Informer su nezapamćene i nikada se nisu dogodile ni u jednoj zemlji

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC / bb

Vučićević je na konferenciji za novinare rekao da su na meti opozicije svi oni mediji koji ne zagovaraju politiku mržnje i uvreda, a koju lideri opozicije svakodnevno propagiraju. Ističe da takve pojave u društvu moraju biti kažnjene jer će sutra svako  ko se ne slaže sa njihovom politikom biti meta. Vučićević kaže da nije uplašen, ali da će ukoliko se išta desi članovima njegove porodice ili novinarima tog dnevnog lista, odgovorni biti Dragan Đilas, Boško Obradović, Vuk Jeremić i ostali lideri Saveza za Srbiju.

Glavni i odgovorni urednik Informera  ističe da  Obradovićevu pretnju zatvorom smatra fašističkim istupom jer  se obračunavanje sa svima koji ne misle kao on  ne može tumačiti drukčije.

Vučićević kaže da takve pretnje treba ozbiljno shvatiti jer one nisu  rezultat afekta. Od njih se, kaže Vučićević, ni Obradović ni drugi lideri SzS nisu ogradili i to je dokaz da je to politika s kojom se oni slažu. Glavni urednik Informera kaže da  je UNS osudio pretnju, ali da nema dovoljne solidarnosti drugih medija, naglašava da će sutra svako ko se bavi novinarskom profesijom biti na meti Obradovića i njegovih istomišljenika. Vučićević kaže da je uplašen za svoju porodicu i novinare koji su zaposleni u njegovom listu.

Vučićević kaže da ne zna gde je granica pretnji opozicije i svakodnevnih uvreda na račun medija koji samo rade svoj posao.

Na kraju Vučićević je rekao da će ako se kojim slučajem išta loše desi njemu, članovima njegove porodice ili novinarima Informera za to biti odgovorni Obradović, Đilas, Jeremić, Lutovac,  svi oni koji kaže šire takvu mržnju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

Povezane vesti

Vremenski podaci

Nedelja
Pretežno vedro

Trenutna temperatura 32°C

Pretežno vedro

Ponedeljak
Sunčano

Max: 34°C
Min: 22°C

Sunčano

Vremenska prognoza za 5 dana